ΚΟΣΜΟΣ

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Οι αγνοούμενοι «μπορεί να έχουν παγιδευτεί μέσα στο γιοτ»

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Οι αγνοούμενοι «μπορεί να έχουν παγιδευτεί μέσα στο γιοτ»

Ιταλοί πυροσβέστες και διασώστες μελετούν τα σχέδια του γιοτ Bayesian, προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν στις καμπίνες και να ψάξουν για τους αγνοούμενους του ναυαγίου έξω από το Παλέρμο

Italian Firefighters via AP, HO

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται κοντά στο Πορτιτσέλο γαι τον εντοπισμό των έξι αγνοούμενων από το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά του Παλέρμο, στην Σικελία.

Οι δύτες δυσκολεύονται να προχωρήσουν στις έρευνες μέσα στα συντρίμμια του υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρου «Bayesian» στον βυθό της θάλασσας, όπως δήλωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή οι αγνοούμενοι «μπορεί να έχουν παγιδευτεί μέσα στο βυθισμένο γιοτ».

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Vincenzo Zagarola στο πρακτορείο ειδήσεων PA «μπορεί οι άνθρωποι να μην είχαν χρόνο να βγουν από το σκάφος καθώς βυθίστηκε πολύ γρήγορα. Νωρίτερα ακούσαμε από έναν από τους γιατρούς που περιέθαλψαν τους επιζώντες ότι το γιοτ «ανατράπηκε μέσα σε λίγα λεπτά».

Σχεδόν άθικτο στο βυθό της θάλασσας

Ένας από τους δύτες είπε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι το γιοτ είναι «ουσιαστικά άθικτο», ακουμπισμένο στο πλάι στον βυθό της θάλασσας.

Οι αρχές δυσκολεύτηκαν να αποκτήσουν πρόσβαση στις εσωτερικές καμπίνες, όπου είναι πιθανό να βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι αγνοούμενοι.

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος της ιταλικής πυροσβεστικής είπε ότι πολλά έπιπλα εμποδίζουν την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων των δυτών στις καμπίνες.

«Έψαχναν εναλλακτικούς τρόπους για να μπουν μέσα, μεταξύ άλλων και από ένα παράθυρο».

Ποιοί είναι οι αγνούμενοι

Μέχρι στιγμής αυτά είναι γνωστά από την έρευνα, σύμφωνα με το BBC:

Το σώμα ενός άνδρα ανασύρθηκε μετά τη βύθιση του γιοτ. Η ιταλική ακτοφυλακή τον αναγνώρισε ως σεφ του σκάφους και σε άλλες αναφορές αναφέρεται ως Ρεκάλντο Τόμας με διπλή υπηκοότητα από τον Καναδά και την Αντίγκουα.