ΚΟΣΜΟΣ

«Για δευτερόλεπτα έχασα το μωρό μου στη θάλασσα»: Συγκλονιστική μαρτυρία για το ναυάγιο του γιοτ

«Για δευτερόλεπτα έχασα το μωρό μου στη θάλασσα»: Συγκλονιστική μαρτυρία για το ναυάγιο του γιοτ
pixabay

Συγκλονίζει η μαρτυρία νεαρής μητέρας που διασώθηκε από το ναυάγιο του γιοτ ανοιχτά της Σικελίας.

Η επιβάτης του ιστιοφόρου, περιέγραψε την προσπάθειά της να σώσει την ζωή του μωρού της από τον πνιγμό.

Η Σαρλότ Γκολάνσκι, ο σύντροφός της και η ενός έτους κόρη τους, ήταν μεταξύ 15 ανθρώπων που διασώθηκαν από το πολυτελές γιοτ Bayesian το οποίο βυθίστηκε τη Δευτέρα (19/8), όπως αναφέρει το BBC.

Έξι άνθρωποι - συμπεριλαμβανομένου του Βρετανού επιχειρηματία τεχνολογίας Μάικ Λιντς - αγνοούνται ενώ ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός.

Το σκάφος μήκους 56 μέτρων, το οποίο μετέφερε 10 πλήρωμα και 12 επιβάτες, βυθίστηκε μισό μίλι μακριά από τις ακτές του Παλέρμο αφού αντιμετώπισε μια σφοδρή καταιγίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Σάρλοτ είπε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ότι η ίδια και η οικογένειά της επέζησαν επειδή ήταν στο κατάστρωμα όταν το γιοτ βυθίστηκε.

Είπε ότι ξύπνησαν από «βροντές, κεραυνούς και κύματα που έκαναν το σκάφος μας να τραντάζεται» και ότι ένιωσαν σαν να είχε έρθει «το τέλος του κόσμου» πριν πέσουν στη θάλασσα.

«Για δύο δευτερόλεπτα έχασα την κόρη μου στη θάλασσα και μετά την αγκάλιασα γρήγορα μέσα στη μανία των κυμάτων», ανέφερε στην εφημερίδα.

Η Σάρλοτ είπε ότι κράτησε το μωρό της «στην επιφάνεια με όλη μου τη δύναμη, τα χέρια μου τεντωμένα προς τα πάνω για να μην πνιγεί».

«Ήταν όλα σκοτεινά. Μέσα στο νερό δεν μπορούσα να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά. Ούρλιαξα για βοήθεια, αλλά το μόνο που άκουγα γύρω μου ήταν οι κραυγές άλλων», πρόσθεσε.

Έντεκα άτομα μπόρεσαν να σκαρφαλώσουν σε μια σωσίβια λέμβο. Και τα τρία μέλη της οικογένειας δεν τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά

Ο Κάρστεν Μπόρνερ, καπετάνιος ενός κοντινού σκάφους, είπε ότι το πλήρωμά του επιβίβασε μερικούς επιζώντες σε μια σωσίβια λέμβο, συμπεριλαμβανομένων τριών που τραυματίστηκαν σοβαρά.

Περιγράφοντας τη στιγμή που έπληξε η καταιγίδα, είπε στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Rai ότι το γιοτ έγειρε στο πλάι του και βυθίστηκε μέσα σε «λίγα λεπτά».

«Όλα έγιναν σε πολύ λίγο χρόνο», είπε.

Ένας ντόπιος ψαράς, ο Τζουζέπε, είπε στο Reuters ότι επέβαινε σε ένα μηχανοκίνητο σκάφος όταν είδε «ψάθες και ρούχα να επιπλέουν στη θάλασσα».

Ένας άλλος ψαράς περιέγραψε ότι είδε το γιοτ να «βουλιάζει».

Μιλώντας στην εφημερίδα Giornale di Sicilia, ο μάρτυρας είπε ότι βρισκόταν στο σπίτι όταν χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος και ότι είδε το σκάφος να βουλιάζει.

«Τότε είδα το σκάφος, είχε μόνο ένα κατάρτι, ήταν πολύ μεγάλο», είπε.

Λίγο αργότερα κατέβηκε στον κόλπο Santa Nicolicchia στο Porticello, το ψαροχώρι κοντά στο Παλέρμο όπου εκτυλίχθηκε η καταστροφή, για να δει καλύτερα τι συνέβαινε.

Και πρόσθεσε: «Το σκάφος επέπλεε ακόμα, μετά ξαφνικά εξαφανίστηκε. Το είδα να βυθίζεται με τα μάτια μου».