ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μαχαίρωσε τη συζυγό του και απήγαγε τα παιδιά του - Νεκρό ένα μωρό μετά από καταδίωξη

ΗΠΑ: Μαχαίρωσε τη συζυγό του και απήγαγε τα παιδιά του - Νεκρό ένα μωρό μετά από καταδίωξη

Αμερικανός σερίφης στην αποκλεισμένη περιοχή 

AP Photo/Jose Luis Magana

Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες και σήμερα (15/8) στη Βιρτζίνα των Ηνωμένων Πολιτειών με αποκορύφωμα τον θάνατο  ενός μωρού μόλις ενός έτους, το οποίο κατέληξε μετά από καταδίωξη που ακολούθησε την απαγωγή του από τον πατέρα του.

Προηγουμένως είχε βρεθεί μαχαιρωμένη η μητέρα του. Οι αστυνομικοί βρήκαν μια γυναίκα και ένα κορίτσι με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στην Βιρτζίνια Μπιτς το βράδυ της Τετάρτης και διαπίστωσαν ότι ο Ντάνα Πλάμερ, 36 ετών, από τη Βιρτζίνια Μπιτς, τους μαχαίρωσε πριν τραπεί σε φυγή με τους γιους του 7 και 5 ετών και την ενός έτους κόρη του.

Το τραυματισμένο παιδί και η γυναίκα, η μητέρα των παιδιών, μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, όπου ήταν σε σταθερή κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Καταδίωξη

Αμέσως σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό των παιδιών, ενώ εκδόθηκε Amber Alert.

Το πρωί της Πέμπτης, η αστυνομία ειδοποιήθηκε ότι το SUV που αναζητούσαν είχε εντοπιστεί. Η αστυνομία της Πολιτείας της Βιρτζίνια προσπάθησε να το σταματήσει. Μια καταδίωξη ξεκίνησε όταν ο οδηγός δεν σταμάτησε και αντ’ αυτού συνέχισε βόρεια στο Μέριλαντ, όπου έχασε τον έλεγχο και τράκαρε, είπε η αστυνομία.

Τα τρία παιδιά βρέθηκαν, αλλά το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Ο Πλάμερ συνελήφθη στο σημείο της σύγκρουσης.

Ο δράστης και τα άλλα δύο παιδιά βρίσκονται στο νοσοκομείο, σε σταθερή κατάσταση.

«Οι καρδιές μας είναι με την οικογένεια και τους αγαπημένους που θρηνούν», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Πολ Νόιντιγκεϊτ.

«Πρόκειται για μια ασύλληπτη τραγωδία και εκ μέρους του VBPD, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας σε όσους επλήγησαν».