ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές Ισραήλ: «Θα εξοντώσουμε και τον νέο ηγέτη της Χαμάς»

Νέες απειλές Ισραήλ: «Θα εξοντώσουμε και τον νέο ηγέτη της Χαμάς»

Ο νέος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ

AP Photo/John Minchillo

Δυναμιτίζουν το κλίμα στη Μέση Ανατολή οι νέες δηλώσεις του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, Χέρτζι Χαλεβί, ο οποίος «υπόσχεται» πως ο στρατός θα «βρει και θα εξοντώσει και τον νέο ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουά».

«Θα πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειες για να τον βρούμε, να του επιτεθούμε και η ηγεσία της Χαμάς να αντικαταστήσει για άλλη μια φορά τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου» της, ισχυρίστηκε ο Χαλέβι.

Μιλώντας σε πιλότους μαχητικών αεροσκαφών της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, ο Χαλέβι ειρωνεύτηκε την «αλλαγή τίτλου» του Σινουάρ.

«Αυτός ο νέος τίτλος δεν θα αλλάξει τίποτα στο γεγονός ότι είναι ένας δολοφόνος, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση όσων συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου και, επομένως, αυτή η αλλαγή τίτλου, όχι μόνο δεν μας εμποδίζει να τον αναζητήσουμε αλλά μας ενθαρρύνει» είπε.

Αντίστοιχες εμπρηστικές δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Κατζ το βράδυ της Τρίτης (6/8), αναφέροντας ότι ο Σινουάρ θα πρέπει «να εξοντωθεί γρήγορα».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Σινουάρ, που ήταν επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα επί μια επταετία, ανακηρύχθηκε το βράδυ της Τρίτης (6/8) νέος πολιτικός ηγέτης της οργάνωσης, διαδεχόμενος τον Ισμαήλ Χανίγια που σκοτώθηκε στην Τεχεράνη.