ΚΟΣΜΟΣ

Δεκατέσσερις τραυματίες από ουκρανικούς βομβαρδισμούς σε εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία

Δεκατέσσερις τραυματίες από ουκρανικούς βομβαρδισμούς σε εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία

Σφοδρές είναι οι μάχες στον πόλεμο ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία

AP Photo/Libkos

Τον τραυματισμό 14 ανθρώπων προκάλεσαν ουκρανικοί βομβαρδισμοί στην πόλη Ολέσκι της Χερσώνας, που ελέγχεται από τη Ρωσία.

Αυτό ανακοίνωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της περιοχής.

Στο Λουχάνσκ, στη βορειοανατολική Ουκρανία, ο τοπικός κυβερνήτης Λεονίντ Πάσετσνικ, επίσης διορισμένος από τη Ρωσία, ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έριξαν 12 πυραύλους σε διάφορους στόχους, οκτώ εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν. Ο αριθμός των θυμάτων είναι αδιευκρίνιστος.

Το πρακτορείο Reuters δεν είναι σε θέση να επαληθεύει τους ισχυρισμούς των δύο πλευρών μέσω ανεξάρτητων πηγών.

Στο Ολέσκι, ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης Αντρέι Αλεξεγένκο ανέφερε ότι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πρώτη επίθεση, τον βομβαρδισμό της αγοράς της πόλης. Στη συνέχεια ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν κατοικίες, σπάζοντας τα παράθυρα και προκαλώντας πυρκαγιά. Άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν στη δεύτερη επίθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη Χερσώνα κατά τις πρώτες ημέρες του πολέμου, μετά την εισβολή, τον Φεβρουάριο του 2022. Οι Ουκρανοί στρατιώτες ανακατέλαβαν ένα μεγάλο μέρος της επαρχίας αργότερα την ίδια χρονιά.

Ο Ολέσκι βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου. Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές θέσεις από τις περιοχές που ελέγχουν.