ΚΟΣΜΟΣ

Συγγνώμη και από την ΔΟΕ στη Νότια Κορέα για τη γκάφα όπου την ανέφεραν ως Βόρεια

Συγγνώμη και από την ΔΟΕ στη Νότια Κορέα για τη γκάφα όπου την ανέφεραν ως Βόρεια

O Τόμας Μπαχ πρόεδρος της ΔΟΕ με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν

Loic Venance/Pool Photo via AP

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ζήτησε συγγνώμη από τη Νότια Κορέα το Σάββατο (27/7), αφού οι αθλητές της αντιπροσωπείας της παρουσιάστηκαν ως αθλητές της αντίπαλης Βόρειας Κορέας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού της Νότιας Κορέας, Γιανγκ Μιράν, ο οποίος βρισκόταν στο Παρίσι, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ σκόπευε να μιλήσει με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol για να του ζητήσει συγγνώμη.
«Ήταν σαφώς βαθιά λυπηρό και ζητάμε ολόψυχα συγγνώμη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Μαρκ Άνταμς σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο.
Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Νότιας Κορέας παρέπεμψε αμέσως το περιστατικό στους διοργανωτές των Αγώνων και ζήτησε να μην επαναληφθεί το λάθος.
Η αποστολή της Νότιας Κορέας περιλαμβάνει 143 αθλητές που αγωνίζονται σε 21 αγωνίσματα. Η Βόρεια Κορέα, η οποία επιστρέφει στους Αγώνες για πρώτη φορά μετά το Ρίο 2016, έχει στείλει 16 αθλητές.
Οι χρήστες των νοτιοκορεατικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το περιστατικό και ορισμένοι αντέδρασαν σκληρά στη συγγνώμη της ΔΟΕ σε μία πρόταση, λέγοντας ότι δεν ήταν ειλικρινής.