ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πιάτα Μισελέν και...ειδικές παραγγελίες περιμένουν τους αθλητές

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πιάτα Μισελέν και...ειδικές παραγγελίες περιμένουν τους αθλητές

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής  Τόμας Μπαχ σε ένα από τα εστιατόρια του Ολυμπιακού χωριού στο Παρίσι

AP Photo/David Goldman, Pool

Πόλεμο στις κοτομπουκιές κήρυξαν οι Γάλλοι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς δεν θα υπάρχουν στα γεύματα των αθλητών. Αντίθετα θα υπάρχουν πιάτια από σεφ με αστέρια Μισελέν, αλλά και για όσους δεν καταναλώνουν ζωϊκά προϊόντα. 

Θα υπάρχουν, ωστόσο, κρουασάν, βραστά αβγά, κρέμα αγκινάρας, τυρί με τρούφα όπως λέει η βραβευμένη με δύο αστέρια Μισελέν Αμαντίν Σενιό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας σίτισης των Ολυμπιακών Φιλίπ Βούρτζ από τα 40.000 γεύματα που θα σερβίρονται καθημερινά τα 1.200 θα έχουν άρωμα Μισελέν.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι οι Γάλλοι ήθελαν να ανεβάσουν το πήχη όταν έμαθαν ότι το 20% των γευμάτων των αθλητών στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ήταν από γνωστή αλυσίδα.

Το 3.500 θέσεων εστιατόριο, το μεγαλύτερο του κόσμου, θα σερβίρει φαγητά από όλον το κόσμο ενώ θα υπάρχουν και ειδικά σημεία όπου οι αθλητές θα μπορούν να βρουν σνακ τα οποία μπορούν να πάρουν μαζί τους αλλά και τα πιάτα των βραβευμένων σεφ.

Ωστόσο, αυτό που δεν υπάρχει στο μενού είναι τα διάσημα γαλλικά κρασιά, καθώς το αλκοόλ απαγορεύεται.

Δεκτά έγιναν τα αιτήματα των Βρετανών για πόριτζ και των Νοτιοκορεατών για κίμτσι. Επίσης, το μενού είναι προσαρμοσμένο ανάλογα με το άθλημα, αλλά και την χώρα από την οποία προέρχονται οι αθλητές. Αναφέρουν ως παράδειγμα ότι οι Ασιάτες δεν αγαπούν το ψωμί κάτι που λατρεύουν πολλοί Ευρωπαίοι.

«Υπάρχει σίγουρα λιγότερο πρόχειρο φαγητό», είπε. «Προσπαθήσαμε πραγματικά να ανεβάσουμε την ποιότητα ψηλά. Αλλά πάντα πρέπει να παρέχετε, ας πούμε, πράγματα όπως χοτ ντογκ και μπιφτέκια. Ωστόσο, δεν τα παρέχουμε αυτά στην κύρια τραπεζαρία, παρά μόνο σε ειδικά σημεία με τα σνακ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ