ΚΟΣΜΟΣ

Τζόρτζ Κλούνεϊ: Αγαπώ τον Μπάιντεν - Πρέπει όμως να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα

O Τζορτζ Κλούνεϊ με τον Τζο Μπάιντεν

AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Στη μακρά λίστα των διάσημων προσωπικοτήτων που καλούν τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών προστίθεται ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ. 

«Τα πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών (…), οι γερουσιαστές, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και οι άλλοι υποψήφιοι, που κινδυνεύουν να χάσουν τον Νοέμβριο, πρέπει να ζητήσουν από αυτόν τον πρόεδρο να αποσυρθεί οικειοθελώς», έγραψε ο ηθοποιός σε ένα άρθρο που δημοσίευσαν οι New York Times, με τίτλο «Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Όμως χρειαζόμαστε έναν άλλο υποψήφιο».

«Δεν θα νικήσουμε τον Νοέμβριο με αυτόν τον πρόεδρο», σημείωσε.

Να σημειωθεί ότι, ο Κλούνεϊ συνιστά έναν ένθερμο Δημοκρατικό που εμπλέκεται ενεργά στη συγκέντρωση χρημάτων για το κόμμα.

«Τον περασμένο μήνα, ήμουν οικοδεσπότης στη μεγαλύτερη συγκέντρωση χρημάτων που οργανώθηκε ποτέ για έναν Δημοκρατικό υποψήφιο» συμπλήρωσε.

Αυτή η δεξίωση, με την παρουσία αστέρων του Χόλιγουντ και δωρητών, παρουσία του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 28 εκατομμύρια δολάρια, ένα ρεκόρ για το κόμμα.

«Η μοναδική μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι εκείνη ενάντια στον χρόνο»

Ο ηθοποιός περιγράφει πως είδε σε αυτό το γκαλά έναν Τζο Μπάιντεν αποδυναμωμένο, που δεν είχε σχέση με τον υποψήφιο που ήταν το 2020.

«Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν. Ως γερουσιαστή. Αντιπρόεδρο και πρόεδρο. Τον θεωρώ φίλο και πιστεύω σε εκείνον. Πιστεύω στον χαρακτήρα του, την ηθική του. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, κέρδισε πολλές μάχες, τις οποίες έπρεπε να αντιμετωπίσει», παραδέχθηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Όμως, η μοναδική μάχη που δεν μπορεί να κερδίσει είναι εκείνη ενάντια στον χρόνο» έγραψε επίσης ο ηθοποιός, αναφερόμενος στις αμφιβολίες που αναζωπυρώθηκαν, μετά το απογοητευτικό ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας ήρωας, έσωσε τη Δημοκρατία το 2020. Έχουμε ανάγκη να τη σώσει εκ νέου το 2024» κατέληξε ο Κλούνεϊ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης