ΚΟΣΜΟΣ

Οι διάσημοι γυρίζουν την πλάτη στον Μπάιντεν - Καιρός να αποσυρθεί, λένε

Οι διάσημοι γυρίζουν την πλάτη στον Μπάιντεν - Καιρός να αποσυρθεί, λένε

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

AP Photo/Evan Vucci

Την πλάτη στον Τζο Μπάιντεν γυρίζουν πολλοί διάσημοι υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ.   

Από τους τελευταίους ήταν ο διάσημος συγγραφέας Στίβεν Κινγκ ο οποίος με μήνυμα στο X αναφέρει:

«Υπήρξε ένας καλός πρόεδρος, αλλά ήρθε η ώρα να ανακοινώσει, προς το συμφέρον της Αμερικής που τόσο αγαπά, ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή» ​έγραψε σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) το πρωί της Δευτέρας (8/7).

Ο Αμερικανός συγγραφέας, όπως αναφέρει το Euronews έχει εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή του στον Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας την Κυριακή ότι «η γαλλική δεξιά οδεύει στην ήττα παρά τις δημοσκοπήσεις». «Μακάρι να συμβεί αυτό στον Τραμπ και στους κολλητούς του»

Δεν είναι ο μόνος. Ο παρουσιαστής του ταλκ σόου Στίβεν Κόλμπερτ, στην πρώτη του εκπομπή Late Night μετά το ντιμπέιτ, δήλωσε ότι βλέποντας την καταστροφική εμφάνιση του Μπάιντεν «έχασε ένα χρόνο από τη ζωή του».

«Πιστεύω ότι ο Μπάιντεν είναι αρκετά καλός άνθρωπος. Είναι αρκετά καλός πρόεδρος ώστε να βάλει τις ανάγκες της χώρας πάνω από τις ανάγκες του εγωισμού του. Και όσο επώδυνο κι αν είναι αυτό, είναι πιθανό ότι το να παραδώσει την ηγεσία σε μια νεότερη γενιά είναι το σωστό για το γενικότερο καλό», τόνισε ακόμη.

Παρομοίως, ο σκηνοθέτης του Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι, Ρομπ Ράινερ ανέφερε: «Αν κερδίσει ο καταδικασμένος εγκληματίας, χάνουμε τη δημοκρατία μας. Ο Τζο Μπάιντεν υπηρέτησε αποτελεσματικά τις ΗΠΑ με τιμή, αξιοπρέπεια και αξιοπρέπεια. Ήρθε η ώρα ο Τζο Μπάιντεν να παραιτηθεί».

Για κακοποίηση ηλικιωμένου κάνει λόγο ο Μάικλ Μουρ

Ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο MSNBC, κατηγόρησε το Δημοκρατικό Κόμμα ότι διαπράττει «κακοποίηση ηλικιωμένων» πιέζοντας τον Biden να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία.

«Το πρόβλημα εδώ είναι ότι νομίζω ότι υπάρχει μια μορφή κακοποίησης ηλικιωμένων που συμβαίνει εδώ, όπου το Δημοκρατικό Κόμμα και οι άνθρωποι που είναι μέρος του μηχανισμού τον πιέζουν και τον πιέζουν να παραμείνει», δήλωσε ο Μουρ.

«Δεν ξέρω για εσάς, αλλά παρά τις επικρίσεις μου με τον Μπάιντεν, το να παρακολουθώ το ντιμπέιτ πριν από μια εβδομάδα ήταν σπαρακτικό», συνέχισε. «Ήταν σαν να φαντάζεσαι ότι ήταν ο πατέρας σου εκεί πάνω. Σκέφτομαι, γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα; Γιατί τον άφησαν να βγει στη σκηνή σε αυτή την κατάσταση; Ποιος τον προσέχει; Ποιος τον προσέχει αυτή τη στιγμή;», κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του συνδημιουργού του Lost, Ντέιμον Λίντελοφ:«Ο Μπάιντεν πρέπει να φύγει και οι Δημοκρατικοί πρέπει να ξυπνήσουν», έγραψε σε μια στήλη για το Deadline.

Προέτρεψε τους άλλους να μην κάνουν δωρεές στο Δημοκρατικό Κόμμα μέχρι «να υπάρξει αλλαγή στο ψηφοδέλτιο».

«Είμαι δια βίου Δημοκρατικός και αγαπώ την περίπλοκη, ένδοξη χώρα μου», ανέφερε στο δημοσίευμα. «Δεν το γράφω αυτό ανώνυμα γιατί ζητώ από άλλους που βρίσκονται σε θέσεις επιρροής να κάνουν το ίδιο. Δεν ξέρω αν αυτά που έχω να πω θα έχουν σημασία, αλλά ξέρω τι μου λένε τα μάτια μου, τα αυτιά μου και η καρδιά μου. Κοιμήθηκα στο τιμόνι και ήρθε η ώρα να ξυπνήσω...».

«Προτείνω ένα Δημοκρατικό εμπάργκο. Χωρίς επιταγές. Ούτε κλικ σε συνδέσμους ActBlue. Για κανέναν».

Υπενθυμίζεται ότι την έκκληση για μποϊκοτάζ των δωρεών προς το Δημοκρατικό Κόμμα επανέλαβε η κληρονόμος της Disney, Αμπιγκέιλ Ντίζνει, δισέγγονη του Γουόλτ Ντίζνει και επί μακρόν δωρητής των Δημοκρατικών. «Σκοπεύω να σταματήσω κάθε συνεισφορά στο κόμμα εκτός και αν αντικαταστήσουν τον Μπάιντεν στην κορυφή του ψηφοδελτίου», είπε.

Ένας άλλος από τους μεγαλύτερους δωρητές των Δημοκρατικών, ο συνιδρυτής του Netflix Ριντ Χάστινγκς, δήλωσε σε ηλεκτρονικό μήνυμα στους New York Times: «Ο Μπάιντεν πρέπει να κάνει στην άκρη για να επιτρέψει σε έναν σθεναρό ηγέτη των Δημοκρατικών να νικήσει τον Τραμπ και να μας κρατήσει ασφαλείς και ευημερούντες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ