ΚΟΣΜΟΣ

Στα Αριστερά στράφηκαν οι ψηφοφόροι στα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας

Γάλλος πολίτης ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα

AP Photo/Louise Delmotte

Τον συνασπισμό της Αριστεράς «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» ανέδειξαν οι Γάλλοι ψηφοφόροι στα υπερπόντια εδάφη κατά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της χώρας. 

Αν και τα αποτελέσματα των εκλογών στα υπερπόντια εδάφη που ανακοινώθηκαν αργά το Σάββατο (6/7) δεν μπορούν να προδικάσουν το αποτέλεσμα, η Αριστερά αναδεικνύεται κυρίαρχη δύναμη, όπως και στον α' γύρο.

Η υποψήφια του Νέου Λαϊκού Μετώπου, Béatrice Bellay, έκανε την έκπληξη στην Μαρτινίκα επικρατώντας του απερχόμενου βουλευτή του Προοδευτικού Κόμματος της Μαρτινίκας (PPM), Johnny Hajjar. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το PPM κατείχε τα ηνία της περιοχής σχεδόν αδιάκοπα για 66 χρόνια. Η 49χρονη Bellay είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σύμφωνα με τη liberation.

Η Εθνική Συσπείρωση ηττήθηκε και στη Γουαδελούπη

Αντίστοιχα οι υποψήφιοι της Εθνικής Συσπείρωσης (RN) της Λεπέν, Laurent Petit και Rody Tolassy νικήθηκαν από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο. Ο πρώτος έχασε από τον υποψήφιο της Αριστεράς, Christian Baptiste που επανεξελέγη με 72,38% των ψήφων. Ο δεύτερος έχασε από τον βουλευτή Max Mathiasin, που επανεξελέγη με 69,15% των ψήφων.

Αντίστοιχα, στα Αριστερά κινήθηκαν οι πολίτες τόσο στον Άγιο Μαρτίνο, όσο και τον Άγιο Βαρθολομαίο.

Στην Γαλλική Γουιάνα, οι δύο απερχόμενοι βουλευτές που υποστηρίζονται από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο επανεκλέγονται.

Στη Νέα Καληδονία, ένας αυτονομιστής κατάφερε να συγκεντρώσει 57,01% των ψήφων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Νέα Καληδονία είχε κλυδωνιστεί το προηγούμενο διάστημα, λόγω της προσπάθειας του Μακρόν να αναθεωρήσει το Σύνταγμα της περιοχής. Αυτή η απόφαση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Στις ταραχές που ακολούθησαν έχασαν τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά αρκετοί άνθρωποι, προκαλώντας την οργή του κόσμου. Αυτή η οργή αποτυπώθηκε, τελικά και στις εκλογές, όπου το κόμμα του Μακρόν συνετρίβη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης