ΚΟΣΜΟΣ

New York Post: Ο γιατρός του Μπάιντεν συναντήθηκε με ειδικό για τη νόσο Πάρκινσον στον Λευκό Οίκο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου

AP Photo/Jacquelyn Martin

Με ειδικό νευρολόγο για τη νόσο του Πάρκινσον συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο ο γιατρός του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. 

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της New York Post ο κορυφαίος ιατρικός επιστήμονας της Ουάσινγκτον συναντήθηκε με τον προσωπικό γιατρό του Προέδρου Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο νωρίτερα μέσα στο 2024, όπως προκύπτει από τα αρχεία καταγραφής επισκεπτών στα οποία διαθέτει πρόσβαση η εφημερίδα.

Ο δρ. Κέβιν Κάνναρντ, ειδικός στη νόσο του Πάρκινσον στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed όπου εργάζεται για σχεδόν 20 χρόνια, συναντήθηκε με τον δρ. Κέβιν Ο'Κόνορ και άλλους δύο στην κλινική της κατοικίας του Λευκού Οίκου στις 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα αρχεία.

Η αποκάλυψη έρχεται ακριβώς τη στιγμή που έχει φουντώσει η συζήτηση γαι την ψυχική υγεία κα την πνευματική διαύγεια του 82χρονου ηγέτη των Δημοκρατικών μετά το επεισοδιακό debate την περασμένης εβδομάδας με τον αντίπαλό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Παρών στη ασυνήθιστη ιατρική συνάντηση κορυφής ήταν και ο κορυφαίος καρδιολόγος δρ. Τζον Ε. Άτγουντ, επίσης από το Ιατρικό Κέντρο Walter Reed. Υπήρξε και τέταρτο άτομο στη συνάντηση τα στοιχεία του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Την συγκεκριμένη μέρα ο Μπάιντεν φιλοξένησε στον Λευκό Οίκο τους ηγέτες της Βουλής και της Γερουσίας για να τους πιέσει για πετραιτέρω χρηματοδότηση της Ουκρανίας, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του.

Ο δρ. Κέβιν Κάνναρντ, ειδικός στη νόσο του Πάρκινσον στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed όπου εργάστηκε για σχεδόν 20 χρόνια, από το 2012 υπηρετεί ως «ειδικός νευρολόγος που υποστηρίζει την ιατρική μονάδα του Λευκού Οίκου», σύμφωνα με το βιογραφικό του στο LinkedIn.

Η πιο πρόσφατη εργασία του δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2023 στο περιοδικό Parkinsonism & Related Disorders και επικεντρώνεται στο «πρώιμο στάδιο» της παραλυτικής νόσου. Δεδομένου ότι η υγεία του Μπάιντεν είναι η κύρια αρμοδιότητα του Ο'Κόνορ, είναι πολύ πιθανό η συνάντηση να αφορούσε ακριβώς τον POTUS και την υγεία του.

Ο Ο'Κόνορ είναι ο επίσημος γιατρός του Μπάιντεν από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021 και βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον πλανητάρχη.

Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνένετυξή του τον ερασμένο Μάρτιο, η πιο σημαντική δουλειά του κάθε μέρα είναι να λέει «Καλημέρα, κ. Πρόεδρε» - μόνο και μόνο για να ξεκινήσει ο Μπάιντεν στο σωστό δρόμο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης