ΚΟΣΜΟΣ

Νέο ολίσθημα Μπάιντεν: Αποκάλεσε τον εαυτό του «μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο»

Νέο ολίσθημα Μπάιντεν: Αποκάλεσε τον εαυτό του «μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο»

Ο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Stonewall National Monument Visitor Center, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

AP Photo/Evan Vucci

Ένα ακόμη φάουλ από τον αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν λίγο πριν τις κρίσιμες εκλογές. Ο Τζο Μπάιντεν μπερδεύει ξανά τα λόγια του και λέει δημοσίως ότι είναι «περήφανος» που είναι «η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο». 

Το τελευταίο αυτό ολίσθημα δίνει τροφή στους επικριτές του που ζητούν μετ' επιτάσεως την απόσυρσή του από την προεκλογική κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξή του στο WURD της Φιλαδέλφεια, ακούγεται να λέει: «Είμαι περήφανος, όπως είπα, που είμαι η πρώτη αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα... που υπηρέτησε με έναν μαύρο Πρόεδρο», στο ηχητικό που έχει δημοσιεύσει ο Independent.

Προφανώς ο 81χρονος πρόεδρος αναφερόταν στην Καμάλα Χάρις και τον διορισμό της ως πρώτης μαύρης γυναίκας αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, μπερδεύοντας ωστόσο τα λόγια του και τη θέση που κατείχε ο ίδιος, όταν υπηρετούσε ως αντιπρόεδρος στην κυβέρρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου των ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ