ΚΟΣΜΟΣ

Χρήματα από... χορηγίες μαζεύει ο Μπάιντεν μετά τις αρνητικές κριτικές του στο ντιμπέιτ

Χρήματα από... χορηγίες μαζεύει ο Μπάιντεν μετά τις αρνητικές κριτικές του στο ντιμπέιτ

O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν

AP Photo/Evan Vucci

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ξεκινά μια σειρά από έρευνες προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα μέσω εκδηλώσεων σε δύο πολιτείες το Σάββατο. Ο πρόεδρος προσπαθεί να πατάξει μια κρίση εμπιστοσύνης στην εκστρατεία επανεκλογής του μετά από μια αδύναμη εμφάνιση στο debate που απογοήτευσε τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς.

Ο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν θα επισκεφθούν μια φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνει ο δισεκατομμυριούχος Barry Rosentein. Αργότερα μέσα στην ημέρα, θα μεταβούν στο Νιου Τζέρσεϊ για μια φιλανθρωπική εκδήλωση που θα φιλοξενήσει ο πλούσιος κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι, ένας Δημοκρατικός.

Ο Μπάιντεν δήλωσε σε συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα την Παρασκευή ό,τι σκοπεύει να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι λεκτικές τρικλοποδιές του Μπάιντεν και οι περίεργες απαντήσεις κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ το βράδυ της Πέμπτης αύξησαν στους ψηφοφόρους τις ανησυχίες ό,τι ο 81χρονος μπορεί να μην είναι σε θέση να υπηρετήσει άλλο μια τετραετή θητεία.

Η εκστρατεία του Μπάιντεν το Σάββατο καυχήθηκε ό,τι συγκέντρωσε περισσότερα από 27 εκατομμύρια δολάρια από την ημέρα του ντιμπέιτ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, αλλά τα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με το αν οι επιδόσεις στο ντιμπέιτ θα βλάψουν τη συγκέντρωση χρημάτων, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ