ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες σε εξέλιξη

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες σε εξέλιξη
REUTERS

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχειρήση της αστυνομίας στην οδό Ντάρενμπεργκ στην περιοχή La Monaie στις Βρυξέλλες.

Μάρτυρες ανέφεραν στην αστυνομία ότι είδαν έναν άντρα με χειμερινό πανωφόρι από το οποίο προεξείχαν εκρηκτικά και έτσι ειδοποίησαν τις Αρχές, σύμφωνα με δήλωση αστυνομικού σε βελγικό δίκτυο.

Η αστυνομία έχει κλείσει περιμετρικά την περιοχή και έχει αποκλειστεί η κυκλοφορία. Οι Αρχές εκκένωσαν μία βιβλιοθήκη στην πλατεία place de la Monnaie, απέναντι από το βελγικό κοινοβούλιο. Γύρω από την βιβλιοθήκη έχει οριοθετηθεί μία περίμετρος ασφαλείας ενώ στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει πυροτεχνουργοί του στρατού.

Μάλιστα, βάρια οπλισμένοι αστυνομικοί πραγματοποιούν παράλληλες εφόδους σε αρκετά κτίρια σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ τα δρομολόγια του μετρό από την στάση De Brouckere μέχρι την Gare Cenrtale έχουν διακοπεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας έχει συλληφθεί και η αντιτρομοκρατική διενεργεί έρευνα για το περιστατικό. Σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Twitter, φαίνεται ότι ένας άντρας, ο οποίος φοράει παλτό, έχει πέσει στα γόνατα και έχει σηκώσει τα χέρια την ώρα που αστυνομικοί τον στοχεύουν με όπλα.