ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Λιτόχωρο - Ήχησε μήνυμα από το 112 για εκκένωση

Φωτιά στο Λιτόχωρο - Ήχησε μήνυμα από το 112 για εκκένωση

Πυροσβεστικό όχημα

ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (18/08) στην περιοχή Πλάκας Λιτοχωρίου με την υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας να στέλνει μήνυμα 112 στους κατοίκους για εκκένωση του χωριού.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι εξαιτίας της φωτιάς έχουν ακινητοποιηθεί οι αμαξοστοιχίες δύο τρένων στους Νέους Πόρους και στο Αιγίνιο αναφέρει με ανακοίνωση της η Hellenic Train.

Η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Πλάκα Λιτόχωρου Πιερίας και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν δεκατοκτώ πυροσβέστες με επτά οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πλάκα του Δήμου Δίου Ολύμπου. Αν βρίσκεστε στην ανωτέρω περιοχή, απομακρυνθείτε προς Κατερίνη και Λεπτοκαρυά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών, αναφέρεται στο μήνυμα που εστάλη.

Εξαιτίας της φωτιάς έχουν ακινητοποιηθεί αμαξοστοιχίες τρένων στους Νέους Πόρους και στο Αιγίνιο.

Σε σχετική ανακοίνωση από τη Hellenic Train υπογραμμίζεται: «Με εντολή πυροσβεστικής διακοπή ρεύματος της γραμμής κοντά στο σταθμό Λιτοχώρου λόγω πυρκαγιάς. Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στο σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στο σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις».

Επίσης με εντολή της πυροσβεστικής υπάρχει διακοπή ρεύματος της γραμμής κοντά στο σταθμό Λιτοχώρου λόγω της πυρκαγιάς.