ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν μία ακόμη γέφυρα στο Κουρσκ - Επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν μία ακόμη γέφυρα στο Κουρσκ - Επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο

Ρώσοι στρατιώτες

AP Photo/Efrem Lukatsky, File

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν άλλη μία γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, για να δημιουργήσουν προβλήματα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

«Άλλη μια γέφυρα λιγότερη. Η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να πλήττει τις δυνατότητες επιμελητείας του εχθρού με αεροπορικά πλήγματα ακριβείας», δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ δημοσιοποιώντας στο Telegram βίντεο από την επίθεση.

Η Μόσχα εξαπέλυσε επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου

Η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου για τρίτη φορά αυτό το μήνα και, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, όλοι οι πύραυλοι καταστράφηκαν καθώς πλησίαζαν στην πόλη, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Αυτό είναι ήδη το τρίτο πλήγμα με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της πρωτεύουσας τον Αύγουστο, με διαλείμματα ακριβώς έξι ημερών ανάμεσα σε κάθε επίθεση», έγραψε στο Telegram ο Σέρχιι Πόπκο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν πιθανότατα και πάλι, για τρίτη φορά στη σειρά, βορειοκορεατικούς βαλλιστικούς πυραύλους».

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τον τύπο των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν.

Ο αρχηγός της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν πάνω από τις περιφέρειες του Κιέβου, του Σούμι και της Πολτάβα οκτώ ρωσικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πέντε από οκτώ πυραύλους που εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, προσθέτοντας ότι κανένα από τα εν λόγω όπλα δεν βρήκε το στόχο του και ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε ζημιές.

Αξιωματούχοι του Κιέβου δήλωσαν επίσης πως δεν σημειώθηκαν θύματα ούτε ζημιές στην πρωτεύουσα.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Κιέβου Ρουσλάμ Κραβτσένκο δήλωσε πως δύο ιδιωτικές κατοικίες καταστράφηκαν και άλλες 16 υπέστησαν ζημιές από συντρίμμια που έπεσαν μετά τις αναχαιτίσεις πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.