ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι: Ανησυχώ για το μέλλον της Ευρώπης

Ρέντσι: Ανησυχώ για το μέλλον της Ευρώπης
Κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης διαβλέπει ο Ματτέο Ρέντσι REMO CASILLI/Reuters

Καμπανάκι κινδύνου για το μέλλον της Ευρώπης από τον ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στην  Frankfurter Allgemeine Zeitung μέρος της οποίας αναδημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

"Μαζί με την Άγκελα Μέρκελ βλέπουμε τον κίνδυνο η Ευρώπη να χάσει τον εαυτό της και να μείνουν μόνο ερείπια, σαν και εκείνα του πολιτισμού των Μάγια” δηλώνει ο Ματέο Ρέντσι ενόψει της αυριανής συνάντησής του με την γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο.

"Όταν μιλάμε για Ευρώπη δεν μπορούμε να δίνουμε κεντρική θέση την ιδεολογία του 0,1% ή 0,2% του ελλείμματος, αλλά χρειάζεται να δοθεί έμφαση στην κληρονομιά και στο κοινό μας μέλλον. Αν θέλουμε να σώσουμε την Ευρώπη, πρέπει να σώσουμε και τον πολιτισμό μας", πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την προσφυγική κρίση ο Ματέο Ρέντσι σημείωσε ότι πρέπει να ελέγχονται καλύτερα τα ευρωπαϊκά σύνορα και υποστήριξε ότι “η απόφαση σχετικά με το ποιός θα πρέπει να μείνει και ποιός πρέπει να επαναπατρισθεί δεν μπορεί να αποτελεί αρμοδιότητα της κάθε χώρας μεμονωμένα, αλλά να λαμβάνεται εξ ονόματος και για λογαριασμό της Ευρώπης".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ