ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν είπα κάτι χυδαίο για την Κλίντον» λέει τώρα ο Τραμπ

«Δεν είπα κάτι χυδαίο για την Κλίντον» λέει τώρα ο Τραμπ
EPA/MIKE NELSON

 Η χρήση ενός υβριστικού όρου κατά της Κλίντον αποτελεί το νέο κατόρθωμα στην προεκλογική εκστρατεία του αμερικάνου πολυεκατομμυριούχου.

Ακόμα και αν δεν καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ή να πάρει το χρίσμα του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ θα περάσει στην ιστορία. Αυτήν τη φορά στόχος του εκκεντρικού πολυεκατομμυριούχου έγινε η Χίλαρι Κλίντον. Ο Τραμπ, μιλώντας για την ήττα της Κλίντον στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών από τον Μπάρακ Ομπάμα το 2008, χρησιμοποίησε μια λέξη «schlonged» που στην αμερικάνικη αργκό σημαίνει κάτι σαν «σκαμπιλίστηκε από ανδρικό μόριο».

Αργότερα, ο Τραμπ απάντησε μέσω Τwitter πως στόχος του δεν ήταν να προσβάλλει την Κλίντον και πως απλά με τον όρο «schlonged» εννοούσε πως η Κλίντον «έχασε τις εκλογές». Μάλιστα ο Τραμπ , πάντα στο Twitter, επιχείρησε να δικαιολογήσει την χρήση του όρου χρησιμοποιώντας παραδείγματα από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Από την πλευρά του επιτελείου της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ υπήρξε αντίδραση που έκανε λόγο για «θλιβερή γλώσσα που προσβάλλει τις γυναίκες». Πάντως, αν τελικά ο Τραμπ δεν αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, όπως πιέζεται να κάνει ακόμα και από στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, το βέβαιο είναι πως οι ηθελημένες ή όχι γκάφες του θα συνεχίσουν να απασχολούν την αμερικάνικη κοινή γνώμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ