ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Πρώτη πόλη στον κόσμο με λεωφορεία χωρίς οδηγό

Τρίκαλα: Πρώτη πόλη στον κόσμο με λεωφορεία χωρίς οδηγό
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/STR

Η πρώτη πόλη στον κόσμο με αυτοματοποιημένα πλήρως φιλικά στο περιβάλλον λεωφορεία έγιναν σήμερα τα Τρίκαλα.

Ειδικότερα, τέσσερα λεωφορεία χωρίς οδηγό κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα στην πόλη, αλλάζοντας το δίκτυο μεταφορών, αυτοκίνησης, βιώσιμης κινητικότητας και ποδηλατικής και οδηγικής συμπεριφοράς των κατοίκων της πόλης.

Διεξήχθη συνέντευξη Τύπου, ημερίδα αλλά και περιήγηση των επισήμων προσκεκλημένων απ’ όλη την Ευρώπη, και των Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, στη διαδρομή που ήδη απολαμβάνουν μικροί μαθητές στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε στη συνέντευξη Τύπου πως οι προβολές του ρεπορτάζ για το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού Euronews, ξεπέρασαν τις 100.000, ενώ ένα κανονικό ρεπορτάζ του ξεπερνά τις 3.000 προβολές.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, η πόλη αντιστάθμισε τις 74 νόμιμες θέσεις στάθμευσης που χάθηκαν, με περίπου 120 που προέκυψαν από τη μεταφορά των εγκαταλειμμένων οχημάτων, δημιουργώντας το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στη χώρα, και προβάλλονταν την πόλη μέσω εφημερίδων, ραδιοφώνων και τηλεοπτικών σταθμών παγκόσμιας εμβέλειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ