ΕΛΛΑΔΑ

Άνθρωποι κάθε ηλικίας στον κλασικό Μαραθώνιο

Άνθρωποι κάθε ηλικίας στον κλασικό Μαραθώνιο
CNN Greece/Νικολέττα Παπάζογλου

Χιλιάδες άνθρωποι άφησαν πίσω τα προβλήματα, φόρεσαν τα αθλητικά τους, φόρμες, κολάν και το πιο μεγαλο χαμόγελο τους και στάθηκαν στην αφετηρία του 33ου Μαραθωνίου.

Φέτος τα βλέμματα δεν τράβηξαν οι διάσημοι της showbiz αλλά καθημερινοι ήρωες που ζουν ανάμεσα μας.

Άνθρωποι με ειδικές ανάγκες -αθλητές- συμμετέχουν με όλες τους τις δυνάμεις είτε με την βοήθεια των συγγενών τους είτε μόνοι τους, στην πιο μεγάλη αθλητική γιορτή.

Χαμόγελα ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα όλων των μαραθωνοδρόμων ακόμα του μπαμπά που εκτός απο τον γιο του στο ένα χέρι, είχε στην πλάτη και τον πιο μικρό γιο. Και οι τρεις, μαζί, "έπεσαν" στον αγώνα των 5χλμ.

Καθώς πρόκειται για το talk of the town των τελευταίων ημερών, πολλές νεαρές κύριες δεν παρέλειψαν να βγάλουν το κινητό απο την τσέπη και να τραβήξουν πανηγυρική selfie με φόντο την λαοθάλασσα των συμμετεχόντων του μαραθωνίου.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας απο βρέφη στο καρότσι μέχρι ηλικιωμένους συμπλήρωσαν το πολύχρωμο παζλ της πιο μεγάλης αθλητικής και ιστορικής γιορτής της Αθήνας.

Η εκκίνηση της κλασικής διαδρομής των 42,195 χιλιομέτρων ξεκίνησε στις 9 το πρωί με 16.000 μαραθωνοδρόμους. ενώ συνολικά, η γραμμή του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο είναι έτοιμη να υποδεχτεί περισσότερους από 43.000 δρομείς.

Στο πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνονται αγώνες δρόμου πέντε και δέκα χιλιομέτρων, αλλά και αγώνες για παιδιά στους δήμους κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής και στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα διεξαχθεί και ο αγώνας δρόμου των Special Olympics Hellas 1.200 μ.