ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Καμία δική μας εμπλοκή με τα έργα έξω από το κατάστημα γνωστού σεφ

Δήμος Αθηναίων: Καμία δική μας εμπλοκή με τα έργα έξω από το κατάστημα γνωστού σεφ

Εκτέλεση έργων σε δρόμο

ΙΝΤΙΜΕ

Καμία εμπλοκή ή υπαιτιότητα του Δήμου Αθηναίων, απαντά ο Δήμος σχετικά με την καταγγελία που έκανε γνωστός σεφ για έργα έξω από το καταστήμά του στον Κεραμεικό.

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης είχε αναρτήσει βίντεο στο Tik Tok με το οποίο κατηγορούσε τον Δήμο Αθηναίων ότι τον είχε αναγκάσει να έχει «ουσιαστικά κλειστό» το μαγαζί του για 20 ημέρες, λόγω των έργων, την ίδια στιγμή που τα έξοδα τρέχουν και οι υπάλληλοι του πρέπει να πληρωθούν.

Απαντώντας ο Δήμος Αθηναίων, αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ γνωστοποίησε αναγγελία βλάβης στην περιοχή ενώ έργα πραγματοποιούνται για φυσικό αέριο.

Αναλυτικά η απάντηση του Δήμου Αθηναίων:

«Σχετικά με το βίντεο που ανήρτησε στο TikTok ο γνωστός σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων κ. Αλέξανδρος Τσιοτίνης, για τα έργα που εκτελούνται μπροστά από τα καταστήματά του, ο Δήμος Αθηναίων δηλώνει κατηγορηματικά ότι:

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων δεν εκτελούν κανένα έργο στο συγκεκριμένο σημείο.

Στις 25/9 και στις 14/10 ο ΔΕΔΔΗΕ μας γνωστοποίησε αναγγελία βλάβης στο σημείο (στις περιπτώσεις αυτές δεν ζητείται άδεια από τον Δήμο Αθηναίων). Επίσης, σε διάφορα σημεία της οδού Κεραμεικού εκτελούνται έργα από την ΕΝΑΟΝ (φυσικό αέριο) για τα οποία επίσης βάση νόμου δεν ζητείται άδεια από τον Δήμο Αθηναίων.

Συνεπώς οι χαρακτηρισμοί του κ. Τσιοτίνη είναι πλήρως ανυπόστατοι, καθώς δεν υπάρχει καμία υπαιτιότητα του Δήμου για την κατάσταση που περιγράφει στο πεζοδρόμιο έξω από τα καταστήματά του».