ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ατύχημα σε λούνα παρκ στην Πιερία: Εκτροχιάστηκε τρενάκι και κινδύνεψε 6χρονο παιδί

Νέο ατύχημα σε λούνα παρκ στην Πιερία: Εκτροχιάστηκε τρενάκι και κινδύνεψε 6χρονο παιδί

Τρενάκι σε λούνα παρκ (Φωτογραφία αρχείου)

INTIME

Ένα ακόμη ατύχημα σε λούνα παρκ συνέβη τις τελευταίες ημέρες, αυτή τη φορά στην Πιερία. Συγκεκριμένα, τρενάκι στο οποίο επέβαινε ένα 6χρονο αγόρι άρχισε να βγάζει σπίθες, το βαγόνι εκτροχιάστηκε και ο μικρός γλίτωσε τα χειρότερα, γιατί κατάφερε να... κρατηθεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star, όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια των γονιών του, ενώ η οικογένεια μήνυσε τους υπεύθυνους του πάρκου.

«Στις 12/8 το βράδυ, είχαμε πάει στο λούνα παρκ με την οικογένειά μου και ο μεσαίος μου γιος, 6 ετών, μου ζήτησε να ανέβει στο τρενάκι. Όταν τον ανέβασε ο σύζυγός μου, πήγε να του βάλει τη ζώνη αλλά ο χειριστής του είπε δεν χρειάζεται.

Και μετά από λίγες περιστροφές που έκανε το τρενάκι ακινητοποιήθηκε. Ήρθε σε λίγο ο χειριστής, το έθεσε σε λειτουργία και ξεκίνησε το βαγόνι που ήταν ο γιος μου και άρχισε να βγάζει σπίθες κάτω από τις ρόδες», ανέφερε η μητέρα του 6χρονου.

Μέσα σε λίγη ώρα το υποτιθέμενο «τρενάκι χαράς» μετατράπηκε σε «τρενάκι τρόμου» για την οικογένεια.

«Διένυσε λίγα μέτρα και εκτροχιάστηκε μόνο το βαγόνι του γιου μου. Έπεσε προς τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, τα παρέσυρε και εκείνα και γύρισε στο πλάι και προς τα κάτω το βαγόνι. Το παιδί μου είναι μικρό. Ευτυχώς κρατήθηκε μόνος του από το σίδερο και δεν έφυγε από το τρενάκι. Θα μπορούσε να είχε φύγει και να είχε χτυπήσει το κεφάλι του στο έδαφος. Ευτυχώς χτύπησε μόνο το χέρι του».

Ο πατέρας του αγοριού που τραβούσε το βίντεο έκλεισε αμέσως το κινητό όταν είδε το βαγόνι να εκτροχιάζεται και έσπευσε να απεγκλωβίσει το παιδί από το παιχνίδι.

Σε αντίθεση, πάντως, με την τραγωδία της Χαλκιδικής -όπου ο χειριστής του παιχνιδιού εγκατέλειψε τον 19χρονο Γιάννη-, όπως ανέφεραν οι γονείς του 6χρονου, ο χειριστής έσπευσε να βοηθήσει αμέσως το παιδί.