ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η φωτιά στα Χανιά - Χωρίς ενεργό μέτωπο μετά από ώρες μάχης με τις φλόγες

Σε ύφεση η φωτιά στα Χανιά - Χωρίς ενεργό μέτωπο μετά από ώρες μάχης με τις φλόγες
INTIME NEWS

Απέδωσαν μετά από ώρες οι τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων κατά της φωτιάς στο Ανατολικό Σέλινο, στο χωριό Αγριλές και την ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Αυτήν την ώρα, η φωτιά είναι σε ύφεση, χωρίς κάποιο ενεργό μέτωπο. Πληροφορίες θέλουν η φωτιά να εκδηλώθηκε λόγω τροχαίου συμβάντος στην περιοχή και παρά τις αρχικές άμεσες προσπάθειες κατάσβεσης, πήρε διαστάσεις με τη βοήθεια του ανέμου που επικρατούσε στην περιοχή.

Τρία μηνύματα του 112 επιστράτευσαν τους κατοίκους, που στο δεύτερο κλήθηκαν και εκκένωσαν τα χωριά Αγριλέ και Λιβάδα, ενώ στο τρίτο εκκενώθηκαν τα χωριά Μάζα και Παππαδιανά, όταν και οι φλόγες προχωρούσαν προς Ροδοβάνι.

Για να καμφθούν και να σβήσουν οι φλόγες, επιχείρησαν αρχικά τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα, πάνω από 130 πυροσβέστες από το σύνολο των δυνάμεων του νησιού, πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και της ΕΜΟΔΕ, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, κάτοικοι της περιοχής, μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου, υδροφόρες, ενώ αργά το απόγευμα επιχείρησαν και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.

Αυτή την ώρα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης βρίσκονται για επιτήρηση των καμένων περιοχών και τυχόν αναζωπυρώσεις με τις φλόγες να έχουν αφήσει πίσω τους καμένες αγροτολιβαδικές, αγροτικές εκτάσεις, ελαιώνες και καλαμιώνες.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Τσαπάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε λόγο για «δύσκολη περίπτωση με εχθρό τον καιρό, όμως υπήρξε συντονισμός και ταχύτητα δράσης, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν τα εναέρια μέσα και τα τέσσερα Καναντέρ. Περί τις 9 το βράδυ καταφέραμε και παύσαμε τη φωτιά. Παραμένουν οι πυροσβέστες, ενώ και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας φτάνει απόψε στα Χανιά».