ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για τη λειτουργία υπερσύγχρονων ραντάρ πυρανίχνευσης στο Σέιχ Σου

«Πρεμιέρα» για τη λειτουργία υπερσύγχρονων ραντάρ πυρανίχνευσης στο Σέιχ Σου

Το υπερσύγχρονο ραντάρ πυρανίχνευσης του δάσους του Σέιχ Σου

ΑΠΕ - ΜΠΕ / Χαράλαμπος Στεργιάδης

Σε λειτουργία τέθηκαν τα υπερσύγχρονα ραντάρ πυρανίχνευσης του Σέιχ Σου στην Θεσσαλονίκη, ένα «όπλο» στα «χέρια» της Πυροσβεστικής για την πρόληψη πυρκαγιών.

Η πρώτη μονάδα έχει τοποθετηθεί στο Σέιχ Σου, η δεύτερη στη θέση Κράνος στο Φιλίππειο και η τρίτη, που θα είναι μάλιστα φορητή, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Να σημειωθεί πως, τα δύο σταθερά ραντάρ πυρανίχνευσης έχουν τοποθετηθεί σε μεταλλικούς πυλώνες που ξεπερνούν τα 10 μέτρα ύψος. Έχουν περιστροφή 360 μοιρών και μέσω μίας κάμερας υψηλής ανάλυσης, επιτηρούν και ανιχνεύουν τα ίχνη πυρκαγιάς και καπνού, ενώ αποστέλλουν δεδομένα μέσω δορυφορικής κεραίας στην πυροσβεστική υπηρεσία.

piranisxneusi

Μονάδα πυρανίχνευσης στο Σέιχ Σου

ΑΠΕ - ΜΠΕ / Χαράλαμπος Στεργιάδης

Την ίδια ώρα όπως επεσήμανε ο κ. Στεργιάδης, από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν τοποθετηθεί ήδη πέντε συστήματα πυρανίχνευσης με drones, τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία στο Σέιχ Σου, το Ωραιόκαστρο, τη Θέρμη, τη Σιθωνία και την Ουρανούπολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ