ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: 41 μετανάστες εντοπίστηκαν στο Πλημμύρι – Συνελήφθησαν δύο ως διακινητές

Ρόδος: 41 μετανάστες εντοπίστηκαν στο Πλημμύρι – Συνελήφθησαν δύο ως διακινητές
Σκάφος του Λιμενικού Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στον εντοπισμό και διάσωση 41 μεταναστών στην θαλάσσια περιοχή Πλημμύρι, προχώρησε τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Ιουνίου, το λιμενικό Σώμα της Ρόδου, κατά την διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας του.

Αναλυτικότερα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή ¨ΠΛΗΜΜΥΡΙ¨ της Ρόδου, εντόπισε ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τη Ρόδο.

Το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε από περιπολική λέμβο του Π.Α.Θ., με τους σαράντα ένα 41 αλλοδαπούς επιβαίνοντές του (25 άνδρες, 10 γυναίκες και 6 ανήλικα) να είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr στη συνέχεια, το ταχύπλοο σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου, συνοδεία δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχαν μεταβεί στην περιοχή, προς παροχή συνδρομής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί εκ των διασωθέντων, ως διακινητές των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Κώδικας μετανάστευσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ