ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην περιοχή Ζούγκλα Νέας Μάκρης - Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Φωτιά στην περιοχή Ζούγκλα Νέας Μάκρης - Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς από εναέριο μέσο (Φωτογραφία αρχείου)

EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης 20/06  σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ζούγκλα Νέας Μάκρης Αττικής. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ζούγκλα Νέας Μάκρης. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Συνολικά 64 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, συνολικά 64 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε ένα 24ωρο, από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης 19/06 έως τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης 20/06.

Από αυτές, οι 57 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αττική την Παρασκευή

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για την Αττική την Παρασκευή (21/6) σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που έδωσε την δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Πολύ υψηλός είναι κίνδυνος σε περιοχές της Πελοποννήσου της Δυτικής Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στα Κύθηρα, τη Σκύρο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τα Ψαρά.

foties.jpg