ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Κόκκινο Μύλο - Η εικόνα στα μέτωπα Αιγάλεω, Βαρυμπόμπη και Βόλβη

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Κόκκινο Μύλο - Η εικόνα στα μέτωπα Αιγάλεω, Βαρυμπόμπη και Βόλβη
Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στον Κόκκινο Μύλο CNN Greece/ Νίκος Ραζής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης 20/06, στον Κόκκινο Μύλο στις Αχαρνές. Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι φωτιές σε Αιγάλεω και Βόλβη, ενώ υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στον Κόκκινο Μύλο ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην οδό Κλεισούρας στο Μενίδι Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν στο σημείο 24 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρο, εννιά οχήματα και δύο ελικόπτερα.

To CNN Greece βρέθηκε στην περιοχή για να μεταφέρει εικόνες από την πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε ρέμα, στην οδό Κλεισούρας.

Δείτε εικόνες και βίντεο από τη συνομιλία του CNN Greece με κατοίκους της περιοχής:

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Λίμνη, κοντά στην Αρέθουσα του Δήμου Βόλβης. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν ενα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους της Λίμνης προκειμένου να είναι σε εγρήγορση.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει και η φωτιά σε χώρο επιχείρησης επί της οδού Μικέλη στο Αιγάλεω Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο χώρο υπάρχουν παλέτες. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με εννιά οχήματα. Στην κατάσβεση συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θέα Βαρυμπόμπης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

Κικίλιας: Για πρώτη φορά τόσο νωρίς δείκτης 5 στην Αττική

«Για πρώτη φορά τόσο νωρίς μέσα στον Ιούνιο έχουμε δείκτη 5 στην Αττική, δηλαδή red code κατάσταση συναγερμού και δείκτη 4 σε άλλες περιφέρειες της χώρας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας από την Πολιτική Προστασία σχετικά με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

«Όσο ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση εφιστώ την προσοχή σε όλους. Ακόμα και ένας σπινθήρας μπορεί να οδηγήσει σε όλεθρο και σε καταστροφή. Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και οι πολίτες και η κρατική μηχανή. Σε αυτό συνίσταται το σημερινό συντονιστικό. Καμία αμέλεια, καμία κίνηση, καμία ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες», συνέχισε.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς για την Αττική την Παρασκευή

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει για την Αττική την Παρασκευή (21/6) σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που έδωσε την δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Πολύ υψηλός είναι κίνδυνος σε περιοχές της Πελοποννήσου της Δυτικής Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στα Κύθηρα, τη Σκύρο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τα Ψαρά.

foties.jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ