ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Θα επιδεινωθεί η ατμόσφαιρα από τους τοξικούς καπνούς - Τι εξηγεί ο καθηγητής Λουκίδης

Κηφισιά: Θα επιδεινωθεί η ατμόσφαιρα από τους τοξικούς καπνούς - Τι εξηγεί ο καθηγητής Λουκίδης

Οι πυκνοί καπνοί που εξαπλώθηκαν σε μεγάλο μέρος της Αττικής από την φωτιά στο εργοστάσιο της Κηφισιάς

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στυλιανός Λουκίδης MD FCCP FERS., για τους ασθενείς με καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, μετά τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6) σε εργοστάσιο στην περιοχή της Νέας Κηφισιάς.

Μιλώντας στο CNN Greece, ο καθηγητής απευθύνει έκκληση στις ευπαθείς ομάδες – κυρίως στους ανθρώπους με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα- να προσέξουν ιδιαίτερα τις επόμενες ώρες να μην κυκλοφορούν έξω, στο σημείο που μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Πανοράματος Κηφισιάς,

Ο καθηγητής υπογραμμίζει ότι η φωτιά αυτή, θα βγάλει αιωρούμενα σωματίδια- καθώς καίγονται πλαστικά και φελιζόλ- τα οποία σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή θερμοκρασία, αναμένεται να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ και να επιδεινώσουν την ατμόσφαιρα.

Επομένως οι επόμενες ώρες θα είναι πιο δύσκολες και καλό είναι οι ευπαθείς ομάδες, όπως ασθενείς με καρδιαγγειακά και αναπνευστικά προβλήματα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Επίσης, είναι λογικό ένας πνεύμονας με φλεγμονή, με μία τόσο επιβαρυμένη ατμόσφαιρα, να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, προσθέτει ο κ. Λουκίδης.

Ο καθηγητής συστήνει όσοι άνθρωποι κυκλοφορούν στην περιοχή, να φορούν μάσκα ενώ καλό θα ήταν επίσης τα σπίτια της περιοχής, να έχουν κλειστά πόρτες και παράθυρα, προκειμένου να μειωθεί ο ανακυκλωμένος αέρας.

Αυτή είναι η πορεία του καπνού στην Αττική

Εν τω μεταξύ, το Forecast Weather Greece δημοσίευσε έναν χάρτη που δείχνει την πορεία του δηλητηριώδη καπνού στην Αττική.

Οι περιοχές που επηρεάζονται βάσει των ανέμων αυτή την ώρα στην Αττική είναι μέσα στο κόκκινο πλαίσιο. Όπως αναφέρεται και στην ανάρτηση «Κλείστε παράθυρα και πόρτες».

1718204170170-385770432-Capture.jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ