ΕΛΛΑΔΑ

Βελτιωμένη εικόνα από τη φωτιά μετά την έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κηφισιά - Άνοιξε ο παράδρομος

Βελτιωμένη εικόνα από τη φωτιά μετά την έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κηφισιά - Άνοιξε ο παράδρομος

Ελικόπτερο επιχειρεί στη φωτιά στην Κηφισιά

CNN GREECE

Υπό μερικό έλεγχοι τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε μετά από ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στη Νέα Κηφισιά το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6). Μέχρι και αργά το απόγευμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες προσπαθώντας να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο. Μετά τις ρίψεις νερού από το ελικόπτερο η εικόνα από τη φωτιά άρχισε να δείχνει βελτιωμένη. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο, ήδη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα οι πυροσβέστες πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να θέσουν έστω και υπό μερικό έλεγχο τις φλόγες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη βελτιωμένη εικόνα από τη φωτιά ήρθε περίπου δύο ώρες αφότου ξέσπασε (στις 3.30μ.μ.) στο εργοστάσιο. Ήδη έχει σβήσει σε ένα μέρος του, μετά τις ρίψεις από το ελικόπτερο Erickson που εδώ και λίγη ώρα, εστιάζει στην περίμετρο προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε παρακείμενη επιχείρηση.

Στην φωτιά συνεχίζουν να επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

khfisia, kifisia, fotia

«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους. Το ΕΚΑΒ έστειλε προληπτικά δύο ασθενοφόρα, ενώ εστάλησαν μηνύματα του 112 στους κατοίκους της περιοχής εξαιτίας των πυκνών καπνών, προκειμένου να έχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα.

fotia, pirkagia, pyrkagia, khfisia, kifisia

Επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς σε εργοστάσιο στην Κηφισιά

Άνοιξε ο παράδρομος της Εθνικής Αθηνών - Λαμίας

Στο μεταξύ, μετά την πολύωρη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα, περίπου στις 6.30 η τροχαία προχώρησε σε άρση του μέτρου.

Συγκεκριμένα, διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του κόμβου Καλυφτάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Επίσης, από νωρίς είχε διακοπεί και η κυκλοφορία στην οδό Αιγιδών όπου βρίσκεται το εργοστάσιο.

Αυτό είναι το εργοστάσιο που καίγεται

PAL, ERGOSTASIO

Το εργοστάσιο που τυλίχθηκε στις φλόγες

Google Street View

Πρόκειται για εργοστάσιο κατασκευής τηγανιών, στην οδό Αιγιδών στο Πανόραμα Κηφισιάς, δίπλα στις σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος.

pal-tigania

Σύμφωνα με την περιγραφή της εταιρείας:

«Η Pal είναι ένας αξιόπιστος παραγωγός και διανομέας υλικών συσκευασίας τροφίμων και συσκευασιών έτοιμων γευμάτων. Παρέχουμε υλικά συσκευασίας για βιομηχανίες τροφίμων, συσκευαστές και σουπερμάρκετ σε όλη την Ευρώπη. Από την ίδρυση της μητρικής μας εταιρείας το 1947, η οποία εξακολουθεί να είναι οικογενειακή επιχείρηση, επικεντρωθήκαμε στην παραγωγή και τη διανομή προϊόντων υψηλής ποιότητας. Οι σειρές προϊόντων μας περιλαμβάνουν σήμερα προϊόντα από διογκωμένη πολυστερίνη και PET όπως δίσκους και περιέκτες τροφίμων. Προμηθεύουμε μεγάλες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αναπτύσσουμε συνεχώς νέα προϊόντα με προστιθέμενη αξία».

Πρόκειται για εργοστάσιο ιδιοκτησίας του Βασίλη Παλαμίδη, συζύγου της πρώην υπουργού, Μίνας Γκάγκα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κ.Γκάγκα στον Alpha, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ