ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση Βρετανού παρουσιαστή στη Σύμη: Σε δύσβατες περιοχές στρέφονται οι έρευνες

Εξαφάνιση Βρετανού παρουσιαστή στη Σύμη: Σε δύσβατες περιοχές στρέφονται οι έρευνες

Ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ

Michael Mosley

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ στη Σύμη, όπου εξαφανίστηκε ο γνωστός παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, με τις Αρχές να «χτενίζουν» δύσβατες περιοχές για ένα ακόμα 24ωρο.

Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο, με τις αρχές να έχουν στα χέρια τους δύο βίντεο και δύο φωτογραφίες από την τελευταία φορά που εθεάθη ο Μόσλεϊ στο Πέδι.

Στο βίντεο όπου διακρίνεται για τελευταία φορά, ο Βρετανός βρίσκεται μπροστά σε δύο κακοτράχαλα μονοπάτια. Το ένα οδηγεί στην Αγία Μαρίνα και το άλλο στην περιοχή προς το σπίτι του.

mosley.jpg

Πλάνο από το βίντεο του BBC που δείχνει έναν άνδρα, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο αγνοούμενος γιατρός και παρουσιαστής, Μάικλ Μόσλεϊ που εξαφανίστηκε στη Σύμη.

BBC

Ώρες αγωνίας ζει η οικογένεια του Βρετανού παρουσιαστή με τις επίγειες και εναέριες έρευνες να επεκτείνονται πλέον σε ολόκληρο το νησί, αφού δεν απέφερε αποτέλεσμα η σάρωση της ευρύτερης περιοχής της παραλίας του Αγίου Νικολάου.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αν ακολούθησε το μονοπάτι προς την Αγία Μαρίνα, ο 68χρονος να έφτασε, να έκανε ενδεχομένως το μπάνιο του και να επέστρεψε θέλοντας να έχει τον Γιαλό, όπου διέμενε, μπροστά του και ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το πρωί της Τετάρτης (5/6) ο Μάικλ Μόσλεϊ και η σύζυγός του πήγαν μαζί με ένα φιλικό τους ζευγάρι στην παραλία Άγιος Νικόλαος. Γύρω στις 13:30 το μεσημέρι, ο 67χρονος παρουσιαστής είπε πως κουράστηκε εκεί και αποφάσισε να φύγει μόνος του , ξεκινώντας με τα πόδια, προκειμένου αρχικά να βρεθεί στην περιοχή Πέδι μέσω μονοπατιού, απόστασης περίπου ενός χιλιομέτρου, και στη συνέχεια να επέστρεφε σπίτι με λεωφορείο.

Η υπόλοιπη παρέα έφυγε από την παραλία στις 16:00 το απόγευμα και πήγανε στα σπίτια τους.Εκεί, όμως, διαπίστωσαν πως ο Μάικλ Μόσλεϊ έλειπε και άρχισαν να τον αναζητούν μόνοι τους στο νησί.

Στις 18:00 η γυναίκα από το φιλικό ζευγάρι, που διατηρεί σπίτι στον Γιαλό Σύμης, όπου και διέμεναν ο Μόσλεϊ και η σύζυγός του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε βοήθεια για να έρθει σε επικοινωνία με το Ιατρείο Σύμης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο σενάριο να είχε μεταβεί εκεί ο 67χρονος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ