ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC στη Σύμη - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Θρίλερ με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC στη Σύμη - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Συνεχίζονται οι έρευνες στη Σύμη για την εύρεση του 68χρονου παρουσιαστή του BBC. AP Photo

Ώρες αγωνίας ζει η οικογένεια του Βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί στη Σύμη από την Τετάρτη με τις επίγειες και εναέριες έρευνες να επεκτείνονται πλέον σε ολόκληρο το νησί, αφού δεν απέφερε αποτέλεσμα η σάρωση της ευρύτερης περιοχής της παραλίας του Αγίου Νικολάου.

Πλέον οι ομάδες που εμπλέκονται στην αναζήτηση του 68χρονου επικεντρώνονται Βόρεια από το Πέδι και συγκεκριμένα στον λόφο της Νουλιάς.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αν ακολούθησε αυτό το μονοπάτι προς την Αγία Μαρίνα, ο 68χρονος να έφτασε, να έκανε ενδεχομένως το μπάνιο του και να επέστρεψε θέλοντας να έχει τον Γιαλό, όπου διέμενε, μπροστά του και ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται.

Χθες Παρασκευή (7/8) είχαν «επιστρατευθεί» δύτες, καθώς υπήρχαν τα σενάρια ότι ο Μόσλεϊ πιθανότατα να είχε διανύσει το μονοπάτι από την παραλία, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα.

Στη Σύμη έχoυν φτάσει και τα 4 παιδιά του που αγωνιούν για την τύχη του.

michael mosley

Ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ

Michael Mosley

Δήμαρχος Σύμης: Πρέπει να ελέγξουμε το βουνό

«Νομίζω ότι έχει ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι του μυστηρίου. Είχαμε ξεκινήσει από την παραλία του Αγίου Νικολάου, πιστεύαμε ότι διέσχισε το μονοπάτι για να πάει στον Γυαλό, αλλά αντί να πάει εκεί προτίμησε με 46 βαθμούς Κελσίου να διασχίσει όλο τον παραλιακό δρόμο του Πεδιού και να πάει ή προς την Αγία Μαρίνα ή να πάει προς τον Γυαλό», σχολίασε ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας και συνέχισε:

« Όλες οι Αρχές έχουν καταλήξει ότι πρέπει να ελέγξουμε το βουνό που είναι δύσβατο γιατί είναι μόνο πέτρες. Τα «γιατί» είναι πολλά. Δεν έφυγε μαζί με την γυναίκα του και τους φίλους του, δεν είχε κινητό μαζί του, δεν πέρασε από κάποιο εστιατόριο να πιει ένα νερό γιατί είχε πάρα πολύ ζέστη».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως, βγήκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τον Βρετανό παρουσιαστή να βρίσκεται σε αστικό περιβάλλον, έχοντας ήδη διανύσει το επικίνδυνο μονοπάτι.

mosley.jpg

Ο Μάικλ Μόσλεϊ σε στιγμιότυπο από κάμερα αφού έχει ήδη φτάσει στο Πέδι

CNN Greece

Σημειώνεται πως η φωτογραφία που βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών προέρχεται από κάμερα ασφαλείας και η λήψη της έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι αστυνομικές Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τόσο της αυτοκτονίας όσο και της εγκληματικής ενέργειας.

Πάνω από 25 άτομα στην ομάδα αναζήτησης

Παράλληλα, όπως ανέφερε χθες το Λιμενικό Σώμα της Σύμης, πέντε περιπολικά σκάφη - μαζί με όλα τα ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί - γνώριζαν για το περιστατικό και αναζητούσαν τον παρουσιαστή. «Όλα τα περιπολικά μας σκάφη ψάχνουν», δήλωσε το λιμενικό.

Η ομάδα αναζήτησης αποτελείται το μεσημέρι της Παρασκευής από 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, δυτών, εθελοντών και πυροσβεστών. Στις έρευνες συνδράμει και ένα ελικόπτερο που εστάλη από την Αθήνα, drone που ψάχνουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και ένας αστυνομικός σκύλος ανιχνευτής.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το πρωί της Τετάρτης (5/6) ο Μάικλ Μόσλεϊ και η σύζυγός του πήγαν μαζί με ένα φιλικό τους ζευγάρι στην παραλία Άγιος Νικόλαος. Γύρω στις 13:30 το μεσημέρι, ο 67χρονος παρουσιαστής είπε πως κουράστηκε εκεί και αποφάσισε να φύγει μόνος του , ξεκινώντας με τα πόδια, προκειμένου αρχικά να βρεθεί στην περιοχή Πέδι μέσω μονοπατιού, απόστασης περίπου ενός χιλιομέτρου, και στη συνέχεια να επέστρεφε σπίτι με λεωφορείο.

Η υπόλοιπη παρέα έφυγε από την παραλία στις 16:00 το απόγευμα και πήγανε στα σπίτια τους.Εκεί, όμως, διαπίστωσαν πως ο Μάικλ Μόσλεϊ έλειπε και άρχισαν να τον αναζητούν μόνοι τους στο νησί.

Στις 18:00 η γυναίκα από το φιλικό ζευγάρι, που διατηρεί σπίτι στον Γιαλό Σύμης, όπου και διέμεναν ο Μόσλεϊ και η σύζυγός του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε βοήθεια για να έρθει σε επικοινωνία με το Ιατρείο Σύμης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο σενάριο να είχε μεταβεί εκεί ο 67χρονος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ