ΕΛΛΑΔΑ

Aγωνία για τον παρουσιαστή του BBC που εξαφανίστηκε στη Σύμη - Τα σενάρια και τα ερωτήματα

Aγωνία για τον παρουσιαστή του BBC που εξαφανίστηκε στη Σύμη - Τα σενάρια και τα ερωτήματα

Ο Dr Michael Mosley 

(Photo by Brook Mitchell/Getty Images)

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες στη Σύμη για την εύρεση του Βρετανού δημοσιογράφου και γνωστού τηλεοπτικού γιατρού του BBC Μάικλ Μόσλεϊ.

Τα ίχνη του 68χρονου αγνοούνται από την Τετάρτη, με τις επίγειες και εναέριες έρευνες να επεκτείνονται πλέον σε όλο το νησί, αφού δεν απέφερε αποτέλεσμα η σάρωση της ευρύτερης περιοχής της παραλίας Άγιος Νικόλαος.

Χθες Παρασκευή (7/8) είχαν «επιστρατευθεί» δύτες, καθώς υπήρχαν τα σενάρια ότι ο Μόσλεϊ πιθανότατα να είχε διανύσει το μονοπάτι από την παραλία, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως, βγήκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν τον Βρετανό παρουσιαστή να βρίσκεται σε αστικό περιβάλλον, έχοντας ήδη διανύσει το επικίνδυνο μονοπάτι.

mosley.jpg

Ο Μάικλ Μόσλεϊ σε στιγμιότυπο από κάμερα αφού έχει ήδη φτάσει στο Πέδι

CNN Greece

Σημειώνεται πως η φωτογραφία που βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών προέρχεται από κάμερα ασφαλείας και η λήψη της έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι αστυνομικές Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τόσο της αυτοκτονίας όσο και της εγκληματικής ενέργειας.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το πρωί της Τετάρτης (5/6) ο Μάικλ Μόσλεϊ και η σύζυγός του πήγαν μαζί με ένα φιλικό τους ζευγάρι στην παραλία Άγιος Νικόλαος. Γύρω στις 13:30 το μεσημέρι, ο 67χρονος παρουσιαστής είπε πως κουράστηκε εκεί και αποφάσισε να φύγει μόνος του , ξεκινώντας με τα πόδια, προκειμένου αρχικά να βρεθεί στην περιοχή Πέδι μέσω μονοπατιού, απόστασης περίπου ενός χιλιομέτρου, και στη συνέχεια να επέστρεφε σπίτι με λεωφορείο.

Η υπόλοιπη παρέα έφυγε από την παραλία στις 16:00 το απόγευμα και πήγανε στα σπίτια τους.Εκεί, όμως, διαπίστωσαν πως ο Μάικλ Μόσλεϊ έλειπε και άρχισαν να τον αναζητούν μόνοι τους στο νησί.

Στις 18:00 η γυναίκα από το φιλικό ζευγάρι, που διατηρεί σπίτι στον Γιαλό Σύμης, όπου και διέμεναν ο Μόσλεϊ και η σύζυγός του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε βοήθεια για να έρθει σε επικοινωνία με το Ιατρείο Σύμης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο σενάριο να είχε μεταβεί εκεί ο 67χρονος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ