ΕΛΛΑΔΑ

Τα σενάρια για την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC - Τι είπε η σύζυγός του στους αστυνομικούς

Τα σενάρια για την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC - Τι είπε η σύζυγός του στους αστυνομικούς

Ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ

Michael Mosley

Άκαρπες είναι έρευνες για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοείται από την Σύμη, όπου έκανε διακοπές, από την Τετάρτη (5/6), αν και η κινητοποίηση των αρχών είναι μεγάλη, καθώς «σκανάρουν» όλο το νησί και με την βοήθεια drones.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ίχνη του δημοσιογράφου χάθηκαν όταν αποφάσισε να επιστρέψει περπατώντας από την παραλία του Αγίου Νικολάου του νησιού, στην οποία βρισκόταν με την σύζυγό του και ένα φιλικό τους ζευγάρι, αφήνοντας όμως το κινητό του στην ακτή. Έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

Η σύζυγός του, μιλώντας στους αστυνομικούς, ενημέρωσε πως ο 67χρονος κατευθύνθηκε προς την περιοχή Πέδι, διαβαίνοντας ένα δύσβατο μονοπάτι, μήκους ενός χιλιομέτρου.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δημοσιογράφος κατά την διαδρομή αυτή να έπεσε στα βράχια και τελικά στην θάλασσα. Κάτοικος της περιοχής, όμως, ανέφερε πως τον είδες να φτάνει με ασφάλεια στο Πέδι και να κατευθύνεται με λεωφορείο προς τον Γυαλό, όπου βρίσκεται το σπίτι που διέμεναν με την σύζυγό του.

Μπορεί να σκόνταψε ή να τον δάγκωσε φίδι

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας σε βρετανικό μέσο δήλωσε πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως ίχνος του. Και αυτό σημαίνει ότι για εμάς τουλάχιστον, κάθε πιθανό σενάριο είναι ανοιχτό και διερευνάται».

Σύμφωνα με την ίδια «μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμη και να τον δάγκωσε φίδι, μένοντας κάπου τραυματισμένος».

Να σημειωθεί ότι, αστυνομία, Πυροσβεστική με drone, Λιμενικό αλλά και εθελοντές «σαρώνουν» το νησί προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ