ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος είναι ο παρουσιαστής του BBC Dr Mosley που αγνοείται στη Σύμη

Ποιος είναι ο παρουσιαστής του BBC Dr Mosley που αγνοείται στη Σύμη

Ο Dr Michael Mosley 

(Photo by Brook Mitchell/Getty Images)

Ιδιαιτέρως γνωστός και αγαπητός στους Βρετανούς είναι ο παρουσιαστής του BBC Dr Michael Mosley, ο οποίος αγνοείται το τελευταίο 24ωρο στο νησί της Σύμης.

Στον 67χρονο τηλεοπτικό γιατρό πιστώνεται η αυξανόμενη δημοφιλία της δίαιτας 5:2 για απώλεια βάρους που προβλέπει αποχή από το φαγητό για δύο ημέρες την εβδομάδα, και εμφανιζόταν σε αρκετές εκπομπές του BBC.

Είναι γνωστός για δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα όπως η σειρά του BBC Trust Me, I’m a Doctor και εμφανίσεις στο This Morning και το The One Show. Παρουσιάζει επίσης το podcast υγείας «Just One Thing» για το BBC.

Ο Mosley είναι επίσης αρθρογράφος της Daily Mail και έχει γυρίσει πολλές ταινίες για τη διατροφή και την άσκηση, συμπεριλαμβανομένης της εκπομπής του Channel 4 Michael Mosley: Who Made Britain Fat;

Ο Mosley κέρδισε ένα βραβείο Emmy για το επιστημονικό ντοκιμαντέρ του BBC The Human Face, το οποίο παρουσιάστηκε από τον John Cleese και περιελάμβανε μια σειρά προσώπων συμπεριλαμβανομένων των Elizabeth Hurley, Pierce Brosnan και David Attenborough. Το ντοκιμαντέρ εξέταζε την επιστήμη πίσω από την ανθρώπινη αντίληψη για την ομορφιά.

Έχει τέσσερα παιδιά με τη σύζυγό του Κλερ Μπέιλι, επίσης γιατρός, συγγραφέας και αρθρογράφος υγείας.

Ανησυχία στα βρετανικά ΜΜΕ

Η είδηση της εξαφάνισης του Dr Mosley έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των βρετανικών μέσων.

Σύμφωνα με την Independent, η σελίδα που στήθηκε στο facebook για την αναζήτησή του, αναφέρει: «Έχετε δει αυτόν τον άνθρωπο; Ξεκίνησε για να επιστρέψει από τον Άγιο Νικόλαο περίπου στις 13.30 και δεν κατάφερε να φτάσει σπίτι. Οι φίλοι του ανησυχούν καθώς έχουν περάσει 6 ώρες από την τελευταία φορά που τον είδαν.

«Το όνομά του είναι Dr Mike Mosley και είναι ένα γνώριμο πρόσωπο για πολλούς Βρετανούς».

Στην ανάρτηση υπήρχε μια φωτογραφία του Dr Mosley να φοράει ένα μπλε καπέλο, μπλε μπλούζα και σορτσάκι και πρόσθετε ότι μια ομάδα έρευνας και διάσωσης έχει σταλεί από την Αθήνα στο νησί.

Ένας χρήστης σε ένα τοπικό φόρουμ είπε ότι ο Δρ Mosley «άφησε το τηλέφωνό του στο κατάλυμά του».

«Αυτές τις μέρες θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να χαθείς στη Σύμη καθώς τόσα πολλά μονοπάτια έχουν βγει στην επιφάνεια και υπάρχει πολύ περισσότερη δραστηριότητα ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές», πρόσθεσαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ