ΕΛΛΑΔΑ

Αγνοείται παρουσιαστής του BBC στη Σύμη

Αγνοείται παρουσιαστής του BBC στη Σύμη
Ο Βρετανός παρουσιαστής Dr Michael Mosley Dr Michael Mosley / Facebook

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στη Σύμη, καθώς αγνοείται ο παρουσιαστής του BBC, Dr Michael Mosley.

Όπως μεταδίδει το Sky News, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του.

Ο 67χρονος Mosley, σύμφωνα με αναφορές, ενδέχεται να έπεσε από μεγάλο ύψος ενώ περπατούσε στην παραλία του Αγίου Νικολάου χθες Τετάρτη (5/06).

Σημειώνεται ότι ο Dr Michael Mosley είναι γνωστός για δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα όπως το This Morning και το The One Show. Παρουσιάζει επίσης το podcast υγείας «Just One Thing» για το BBC. Η απήχησή του μάλιστα είναι τόσο μεγάλη που του πιστώνεται η αυξανόμενη δημοφιλία της δίαιτας «5:2», που προβλέπει αποχή από το φαγητό για δύο ημέρες την εβδομάδα.

Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, χθες το μεσημέρι ο δημοσιογράφος μαζί με τη σύζυγό του και ένα φιλικό τους ζευγάρι βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου της Σύμης.

Περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι ο Βρετανός παρουσιαστής, ο οποίος δεν φέρεται να είχε θέματα με την υγεία του, αποφάσισε να επιστρέψει πεζός. Έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής και τα ίχνη του αγνοούνται.

Σήμερα το πρωί η σύζυγός του έκανε δήλωση εξαφάνισης στην Αστυνομία και άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του, όπου συμμετέχουν εκτός από την ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό, εθελοντική Ομάδα και η Πυροσβεστική, ενώ γίνεται χρήση drone και σύντομα πρόκειται να μεταβεί στο νησί και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ