ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή με τον παρουσιαστή του BBC - Φωτογραφία τον δείχνει ζωντανό μετά το επικίνδυνο μονοπάτι

Ανατροπή με τον παρουσιαστή του BBC - Φωτογραφία τον δείχνει ζωντανό μετά το επικίνδυνο μονοπάτι

Ο Μάικλ Μόσλεϊ

Photo by Brook Mitchell/Getty Images

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, από την Σύμη, όπου έκανε διακοπές. Ο Βρετανός αγνοείται από την Τετάρτη (5/6), αν και η κινητοποίηση των αρχών είναι μεγάλη, καθώς ομάδες ερευνών «σκανάρουν» όλο το νησί, με την βοήθεια ομάδας δυτών, drones, ελικοπτέρου, αστυνομικών, πυροσβεστών, ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου - ανιχνευτή καθώς και πολλών εθελοντών

Πάντως, το απόγευμα της Παρασκευής ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο έρχεται να δώσει νέα διάσταση στην εξαφάνιση του Βρετανού παρουσιαστή, καθώς ενώ μέχρι χθες τα ίχνη του είχαν χαθεί από τις 13:05 με τελευταίο πλάνο να τον δείχνει να αναχωρεί από την παραλία, σήμερα το MEGA παρουσίασε πλάνο από τις 13:50 με τον αγνοούμενο να έχει φτάσει στο Πέδι.

Το φωτογραφικό ντοκουμέντο αυτομάτως καταρρίπτει το σενάριο της εξαφάνισης κατά τη διαδρομή του στο μονοπάτι και της πιθανής πτώσης σε κάποιο δύσβατο σημείο.

436483430_1538121620077834_8864049559203837678_n.jpg

Ο Μάικλ Μόσλεϊ σε στιγμιότυπο από κάμερα αφού έχει ήδη φτάσει στο Πέδι

CNN Greece

Ασφάλεια και δύτες προστέθηκαν στις έρευνες

Μάλιστα, κλιμάκιο της Ασφάλειας Ρόδου συμμετέχει από νωρίς το πρωί στις έρευνες για τον εντοπισμό του γνωστού παρουσιαστή του BBC.

Η επιχείρηση διάσωσης επικεντρώνεται στην περιοχή Πέδι της Σύμης, αφού μια γυναίκα είπε ότι τον είδε εκεί την Τετάρτη, όπως δήλωσε στο BBC News ο αντιδήμαρχος του νησιού Ηλίας Τσάσκας.

SYMH

O παρουσιαστήw του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοείται στο νησί της Σύμης, σε γφωτογραφία από facebook.

@facebook

Λαμβάνοντας μέρος στην έρευνα, ο κ. Τσάσκας είπε ότι «έχουν ψάξει παντού» και τώρα θα έχουν «δύτες που θα ψάξουν στη θάλασσα» με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος.

Το Λιμενικό Σώμα της Σύμης δήλωσε ότι περίπου πέντε περιπολικά σκάφη - μαζί με όλα τα ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί - γνώριζαν για το περιστατικό και αναζητούσαν τον Mosley.

«Όλα τα περιπολικά μας σκάφη ψάχνουν», δήλωσε το λιμενικό.Η ομάδα αναζήτησης αποτελείται αυτή τη στιγμή από 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, δυτών, εθελοντών και πυροσβεστών.

Ένα ελικόπτερο αναπτύχθηκε από την ελληνική πρωτεύουσα Αθήνα περίπου στις 19:00 τοπική ώρα (17:00 BST) στο πλαίσιο της έρευνας και χρησιμοποιείται σήμερα το πρωί.Η επιχείρηση υποστηρίζεται επίσης από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που ψάχνουν σε περιοχές που είναι δυσπρόσιτες, καθώς και από έναν αστυνομικό σκύλο ανιχνευτή

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα ίχνη του δημοσιογράφου χάθηκαν όταν αποφάσισε να επιστρέψει περπατώντας από την παραλία του Αγίου Νικολάου του νησιού, στην οποία βρισκόταν με την σύζυγό του και ένα φιλικό τους ζευγάρι, αφήνοντας όμως το κινητό του στην ακτή. Έκτοτε η τύχη του αγνοείται.

Η σύζυγός του, μιλώντας στους αστυνομικούς, ενημέρωσε πως ο 67χρονος κατευθύνθηκε προς την περιοχή Πέδι, διαβαίνοντας ένα δύσβατο μονοπάτι, μήκους ενός χιλιομέτρου.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δημοσιογράφος κατά την διαδρομή αυτή να έπεσε στα βράχια και τελικά στην θάλασσα. Κάτοικος της περιοχής, όμως, ανέφερε πως τον είδες να φτάνει με ασφάλεια στο Πέδι και να κατευθύνεται με λεωφορείο προς τον Γυαλό, όπου βρίσκεται το σπίτι που διέμεναν με την σύζυγό του.

Μπορεί να σκόνταψε ή να τον δάγκωσε φίδι

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας σε βρετανικό μέσο δήλωσε πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως ίχνος του. Και αυτό σημαίνει ότι για εμάς τουλάχιστον, κάθε πιθανό σενάριο είναι ανοιχτό και διερευνάται».

Σύμφωνα με την ίδια «μπορεί να γλίστρησε, να σκόνταψε, να έπεσε, ακόμη και να τον δάγκωσε φίδι, μένοντας κάπου τραυματισμένος».

Να σημειωθεί ότι, αστυνομία, Πυροσβεστική με drone, Λιμενικό αλλά και εθελοντές «σαρώνουν» το νησί προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ