ΕΛΛΑΔΑ

Σύμη: Κανένα ίχνος του παρουσιαστή του BBC - Εξετάζεται μέχρι και το ενδεχόμενο απαγωγής

Σύμη: Κανένα ίχνος του παρουσιαστή του BBC - Εξετάζεται μέχρι και το ενδεχόμενο απαγωγής

Ο Βρετανός παρουσιαστής

Dr Michael Mosley / Facebook

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ στη Σύμη, με την εξαφάνιση του γνωστού Βρετανού παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος είχε πάει για μπάνιο σε παραλία του νησιού και κατά την επιστροφή του στο σπίτι, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. 

Όπως αναφέρει ο Independent δίνοντας νεότερες πληροφορίες, πλέον οι πυροσβέστες ερευνούν ένα σύστημα σπηλαίων που οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν ως «άβυσσο».

Ειδικότερα, το δίκτυο των σπηλαίων, το οποίο βρίσκεται σε μια γραφική παραλία, αποτελείται από δεκάδες τούνελ που μπορούν γρήγορα να γεμίσουν με θαλασσινό νερό.

Ο 67χρονος παρουσιαστής αγνοείται από την Τετάρτη 5 Ιουνίου, καθώς δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του στην περιοχή Πέδι, από γνωστή παραλία του νησιού όπου βρισκόταν, ενώ θα επιχειρούσε να διανύσει ένα επικίνδυνο μονοπάτι.

Πυροσβεστική, Αστυνομία και Λιμενικό «χτενίζουν» το νησί, ενώ ειδικό drone σαρώνει τα δύσβατα σημεία, με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της παραλίας του Αγίου Νικολάου.

Πλέον οι ομάδες που εμπλέκονται στην αναζήτηση του 67χρονου επικεντρώνονται Βόρεια από το Πέδι και συγκεκριμένα στον λόφο της Νουλιάς.

Τα επικρατέστερα σενάρια

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο Open, τόνισε ότι δεν αποκλείεται ακόμα και το σενάριο της απαγωγής. Μάλιστα, ανέφερε τρία ως τα επικρατέστερα σενάρια: της οικειοθελούς εξαφάνισης, της εγκληματικής ενέργειας αλλά και την περίπτωση του να έχει πέσει στη θάλασσα ο Βρετανός παρουσιαστής.

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο με τον παρουσιαστή του BBC

Μάλιστα, το BBC δημοσίευσε ένα βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος που απεικονίζει τον παρουσιαστή να περπατά μόνος του, κρατώντας την ομπρέλα του, δίπλα στη μαρίνα του χωριού Πέδι, την ημέρα της εξαφάνισης. Μάρτυρες είχαν προηγουμένως δει τον Μάικλ Μόσλεϊ να φεύγει από την παραλία, ενώ άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 67χρονος εθεάθη να περπατά στην πόλη 30 λεπτά μετά την ώρα εξαφάνισής του.

«Το νέο βίντεο δείχνει τον άνδρα σε καλή φόρμα, να περπατάει σταθερά», δήλωσε στο BBC News αστυνομικός. Αυτή πιστεύεται ότι είναι μία από τις δύο τελευταίες φορές που εμφανίστηκε προτού φύγει από το χωριό.

Στο νησί έχoυν φτάσει και τα τέσσερα παιδιά του που αγωνιούν για την τύχη του.

symi

Πλάνο από το βίντεο του BBC που δείχνει έναν άνδρα, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο αγνοούμενος γιατρός και παρουσιαστής, Μάικλ Μόσλεϊ που εξαφανίστηκε στη Σύμη.

BBC

Σύζυγος Μόσλεϊ: Δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας

Η σύζυγος του Μάικλ Μόσλεϊ, Κλερ Μπέιλι Μόσλεϊ προέβη σε δήλωσεις για την εξαφάνιση του άνδρα της, τονίζοντας:

«Έχουν περάσει τρεις μέρες από τότε που ο Μάικλ έφυγε από την παραλία για να πάει βόλτα. Οι μεγαλύτερες και πιο αβάσταχτες μέρες για μένα και τα παιδιά μου. Η έρευνα συνεχίζεται και η οικογένειά μας είναι τόσο απίστευτα ευγνώμων στους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές αρχές και το βρετανικό προξενείο που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν στην εύρεση του Μάικλ. Δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας».

Πάνω από 25 άτομα στην ομάδα αναζήτησης

Παράλληλα, όπως ανέφερε χθες το Λιμενικό Σώμα της Σύμης, πέντε περιπολικά σκάφη - μαζί με όλα τα ιδιωτικά και εμπορικά σκάφη κοντά στο νησί - γνώριζαν για το περιστατικό και αναζητούσαν τον παρουσιαστή. «Όλα τα περιπολικά μας σκάφη ψάχνουν», δήλωσε το Λιμενικό.

Η ομάδα αναζήτησης αποτελείται από 25 άτομα, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, δυτών, εθελοντών και πυροσβεστών. Στις έρευνες συνδράμει και ένα ελικόπτερο που εστάλη από την Αθήνα, drone που ψάχνουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και ένας αστυνομικός σκύλος ανιχνευτής.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το πρωί της Τετάρτης (5/6) ο Μάικλ Μόσλεϊ και η σύζυγός του πήγαν μαζί με ένα φιλικό τους ζευγάρι στην παραλία Άγιος Νικόλαος. Γύρω στις 13:30 το μεσημέρι, ο 67χρονος παρουσιαστής είπε πως κουράστηκε εκεί και αποφάσισε να φύγει μόνος του, ξεκινώντας με τα πόδια, προκειμένου αρχικά να βρεθεί στην περιοχή Πέδι μέσω μονοπατιού, απόστασης περίπου ενός χιλιομέτρου, και στη συνέχεια να επέστρεφε σπίτι με λεωφορείο.

Η υπόλοιπη παρέα έφυγε από την παραλία στις 16:00 το απόγευμα και πήγανε στα σπίτια τους. Εκεί, όμως, διαπίστωσαν πως ο Μάικλ Μόσλεϊ έλειπε και άρχισαν να τον αναζητούν μόνοι τους στο νησί.

Στις 18:00 η γυναίκα από το φιλικό ζευγάρι, που διατηρεί σπίτι στον Γιαλό Σύμης, όπου και διέμεναν ο Μόσλεϊ και η σύζυγός του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε βοήθεια για να έρθει σε επικοινωνία με το Ιατρείο Σύμης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο σενάριο να είχε μεταβεί εκεί ο 67χρονος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ