ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστά τα Τέμπη για δώδεκα ώρες σήμερα

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστά τα Τέμπη για δώδεκα ώρες σήμερα
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Κλειστά θα είναι και πάλι τα Τέμπη σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ μετά τις τελευταίες αποφάσεις των αγροτών που βρίσκονται στο μπλόκο.

Οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα ετοιμάζονται για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και δεν αποκλείουν κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ για το Σάββατο. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα το βράδυ σε νέα γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου. Την Κυριακή εκπνέει πάντως η διορία που οι αγρότες είχαν δώσει στη κυβέρνηση και την ίδια μέρα θα υπάρξει Συνέλευση στη Νίκαια για να καθοριστεί η στάση του εκεί μπλοκ. Σημερα, από τις 7-9 το απόγευμα θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος προς το Αεροδρόμιο Μακεδονίας και η κίνηση θα διεξάγεται από παράδρομο.

Σήμερα είναι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις σε πολλά σημεία της χώρας.

Οι αγρότες του μπλόκου του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, θα πραγματοποιήσουν στις 10:30 το πρωί μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας και κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ Μεσολογγίου. Από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 10 το βράδυ θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

Το Σάββατο θα προβούν σε 24ωρο αποκλεισμό του κόμβου Κεφαλόβρυσου από τις 12:00 το μεσημέρι, έως και τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Χθες το βράδυ παρέμεινε ανοιχτό το τελωνείο στην Εξοχή στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβε αργά το απόγευμα της Πέμπτης η γενική συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο. Το τελωνείο θα ξανακλείσει το πρωί της Παρασκευής καθώς όπως επεσήμανε o επικεφαλής του συντονιστικού αγώνα του μπλόκου, Θεοδωρής Ιφόγου, «θα κλείσουμε και πάλι το τελωνείο στις 6 το πρωί, και από τις δύο πλευρές, και μετά, το πότε θα ανοίξει και πάλι θα συζητηθεί εντός της αυριανής ημέρας».

Δυτική Ελλάδα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, με αποκλεισμούς εθνικών οδών. Ειδικότερα, κλειστή παρέμεινε χθες από τις 18:00 μέχρι τις 22:00, η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, κοντά στο Αιτωλικό.
Ακόμα, αγρότες της δυτικής Αχαΐας έκλεισαν, λίγη ώρα μετά τις 7:00 το βράδυ, την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας.

Κρήτη

Στον κόμβο της περιοχής Γιόφυρο, βασικό σημείο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, βρίσκονται οι αγρότες μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στο Ηράκλειο ενάντια στο ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

Οι αγρότες, ύστερα από την διαμαρτυρία τους έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης μετέφεραν την κινητοποίηση τους στο Γιόφυρο όπου με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έστησαν μπλόκο στην Εθνική Οδό.

Στον κόμβο επίσης έχουν μεταβεί και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στο δημόσιο, στους δήμους κ.ά., που μετείχαν νωρίτερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι αγρότες έχουν αποκλείσει τον ΒΟΑΚ και στα δύο ρεύματα ενώ έχουν κάψει ελαστικά αυτοκίνητων, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραμείνουν στο μπλόκο.

Την ίδια ώρα ένα ακόμη μπλόκο στήθηκε από αγρότες στην περιοχή της γέφυρας της Αλικαρνασσού.

Άνοιξαν την παλαιά εθνική στον Ισθμό οι αγρότες

Ανοιχτή για τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα είναι από το βράδυ της Πέμπτης η παλαιά εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου στον Ισθμό, την οποία είχαν αποκλείσει αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.
Πεντάωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων από τις 17:00 την Παρασκευή
Άνοιξαν λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ οι εθνικές οδοί Αντιρρίου - Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, Πατρών - Αθηνών στο ύψος του Αιγίου και Πατρών - Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας. Οι αγρότες προγραμματίζουν να προχωρήσουν και την Παρασκευή σε αποκλεισμούς δρόμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ