ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστά τα Τέμπη για δύο ώρες σήμερα

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστά τα Τέμπη για δύο ώρες σήμερα
Eurokinissi

Έληξε πριν από λίγη ώρα ο δίωρος συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού στα Τέμπη που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου.

Η σημερινή κίνηση θεωρείται «προειδοποιητική» στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενώ το Σάββατο αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα κινηθεί ο αγροτικός κόσμος την επόμενη εβδομάδα.

Οι αγρότες ζητάνε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και εκκίνηση του διαλόγου από μηδενική βάση και απειλούν ότι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους, από Δευτέρα θα ξεκινήσουν κλεισίματα των δρόμων.

Πάντως, οι αγρότες τονίζουν ότι στις προθέσεις τους δεν είναι οι κινητοποιήσεις τους να δυσκολέψουν λοιπές κοινωνικές ομάδες, καθώς, όπως παρατηρούν, το ασφαλιστικό και το φορολογικό αφορούν όλους, ενώ ήδη δέχονται μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα τους από άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Μπλόκα σε Νίκαια και Μικροθήβες

Στο μπλόκο της Νίκαιας υπάρχουν πάνω από 2000 τρακτέρ με αποτέλεσμα η Αστυνομία να έχει κλείσει την Εθνική Οδό ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένο να κλείσει για λίγες ώρες η Εθνική Οδός στα Τέμπη όπου ήδη υπάρχουν πάνω από 300 τρακτερ.

Περίπου 600 τρακτέρ από τον Αλμυρό και το Βελεστίνο έχουν συγκεντρωθεί στις Μικροθήβες, δημιουργώντας και στον συγκεκριμένο κομβικό σημείο της ΠΑΘΕ ένα ισχυρό μπλόκο.
Το μπλόκο στις Μικροθήβες θα ενισχυθεί σήμερα με 300 περίπου γεωργικούς ελκυστήρες προερχόμενους από τα Φάρσαλα.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν λόγω του μπλόκου της Νίκαιας, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε] προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000 του Π.Α.Θ.Ε.].

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον Κόμβο Πλατυκάμπου [Χ/Θ 351+000 του Π.Α.Θ.Ε.] προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε].

Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του Κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της Αερογέφυρας προς Λάρισα και μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου, θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Βελεστίνου [Χ/Θ 312+000 του Π.Α.Θ.Ε].

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.
Αποκλεισμός τελωνείων των Κήπων και τν Καστανέων

Τον αποκλεισμό των τελωνείων των Κήπων και των Καστανέων, ανακοίνωσαν οι αγρότες του Έβρου διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Ο αποκλεισμός θα ισχύει από τις 12:00 έως και τις 14:00 το μεσημέρι Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 500 τρακτέρ στον κόμβο των Καστανέων Ορεστιάδας, 150 στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου, σημεία στα οποία από σήμερα θα διακόπτεται ανά διαστήματα η κυκλοφορία των οχημάτων.

Άκαρπη η συνάντηση με Κατρούγκαλο

Χωρίς αποτέλεσμα έγινε η χθεσινή συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών με τον Γιώργο Κατρούγκαλο με τους αγρότες να δηλώνουν ότι «υπάρχει σχέδιο καταστροφής μας και η απάντηση θα δοθεί στα μπλόκα ενώ Κατρούγκαλος, Γεροβασίλη και Αποστόλου θα δώσουν στις 11 συνέντευξη τύπου με θέμα το Ασφαλιστικό και το αγροτικό.