ΕΛΛΑΔΑ

Πετρόπουλος: Τεράστια τα ελλείμματα των ταμείων

Πετρόπουλος: Τεράστια τα ελλείμματα των ταμείων
Ο Τάσος Πετρόπουλος συνομιλεί με τον Χρήστο Μαντά κατά τη διάρκεια των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

“Δεν πρόκειται ούτε για εισφορές ούτε για φόρους” διευκρίνισε, σχετικά με την πρόταση σύνδεσης των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών με τον τζίρο, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για μια παλιά πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ να υπάρχει σύνδεση της εισφοράς με το εισόδημα την οποία υποστήριξε όταν ήταν διοικητής του ΟΑΕΕ προκειμένου να εισπράττονται οι εισφορές κατά τη διαμόρφωση του εισοδήματος κάθε επαγγελματία.

Σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm” ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μην υπάρχει καμία μείωση σε συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ. Όσον αφορά τα ελλείμματα των ταμείων, ο υφυπουργός Εργασίας ενημέρωσε ότι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ φτάνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ ενώ το ΝΑΤ επιδοτείται κατά 92% από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος, αναφορικά με τον ΟΑΕΕ, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι οι ασφαλισμένοι οφείλουν 12 δις ευρώ ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της ρευστότητας βρίσκοντας, παράλληλα, τρόπο που δεν θα δημιουργεί οφειλέτες που καταδιώκονται.