Βασισμένο στο αλάνθαστο κριτήριο εκατομμυρίων ταξιδιωτών του κόσμου, το TripAdvisor έδωσε στη δημοσιότητα τα 25 καλύτερα ετσιατόρια που μπορείς να ταξιδέψεις εσένα και τον ουρανίσκο σου. Με τα περισσότερα να βρίσκονται στην Ευρώπη (Αμερική, Ασία, Αφρική και Αυστραλία ακολουθούν αγχωμένες) μια ελληνική παρουσία δικαιώνει και τη δική μας γευστική κληρονομιά.
Στη θέση 22, το Αθηναϊκό Clumsies φιγουράρει στα 50 καλύτερα bar του κόσμου
Tο ήδη βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin Funky Gourmet της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου είναι η Ελλάδα που κερδίζει τις εντυπώσεις στον αγώνα της τρίτης αίσθησης καταφέροντας να είναι στην 21η θέση της λίστας.
Το Τόκιο είναι η μητρόπολη με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον κόσμο
Περιηγήσου στην gallery για την αντίστροφη μέτρηση μιας γαστριμαργικής υπεροχής.
PHOTO 1 / 10
Photo 1/10
10η θέση: Epicure, Γαλλία. Εκεί, στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Le Bristol του Παρισιού ο Eric Frechon έχει δημιουργήσει το δικό του ναό. Θρησκεία του οι λεπτές γεύσεις που εκρήγνυνται σον ουρανίσκο ψελλίζοντας κάτι στα γαλλικά. Τα καπνιστά μύδια και το φουαγκρά του είναι δύο από τα πιο δημοφιλή πιάτα του αλλά αυτό είναι μια πληροφορία που περισσεύει. Πηγή: TripAdvisor
Photo 2/10
9η θέση: Le Manoir Aux Quat'Saisons, Μεγάλη Βρετανία.
Από το 1984 ο σεφ Raymond Blanc σερβίρει στην εξοχή της Οξφόρδης ευγυέστατα πιάτα για τους ακαδημαϊκούς της γεύσης. Πηγή: TripAdvisor
Photo 3/10
8η θέση: Narisawa, Ιαπωνία.
Ο τριάστερος σεφ Yoshihiro Narisawa αλλάζει κάθε μήνα το μενού αλλά ποτέ τη φιλοσοφία "shun" που υπηρετεί. "Η σύλληψη των συστατικών τη στιγμή της γέννησής τους" είναι το δικό του mantra. Πηγή: TripAdvisor
Photo 4/10
7η θέση: PIC, Γαλλία. Βραβευμένο με με τρία αστέρια Michelin το εστιατόριο θρύλος της Βαλένς είναι και το πεδίο δράσης μιας σεφ που ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση κορυφαίας γαστριμαργίας. Η Anne-Sophie Pic κάνει ό,τι έκανε ο πατέρας της, Jacques Pic. Που έκανε ό,τι πατέρας του Andre Pic. Αυτό που λέμε θαύματα. Πηγή: TripAdvisor
Photo 5/10
6η θέση: Geranium, Δανία.
Μέσα στο κατάφυτο πάρκο Fælledparken της Κοπεγχάγης το Geranium επιδεικνύει την υπεροχή του με γεύσεις απλές και ουσιαστικές. O βραβευμένος στον γευστικό διαγωνισμό κύρους στη Γαλλία, Bocuse d’Or, σεφ Rasmus Kofoed πρωτοστατεί στην επανάσταση της Σκανδιναβικής κουζίνας. Μεγάλη του αγάπη, τα προϊόντα "terroir" από διάφορες γωνιές της ευρύτερης περιοχής. Πηγή: TripAdvisor
Photo 6/10
5η θέση: Restaurant Sat Bains, Μεγάλη Βρετανία. 2 αστέρια Michelin μετά το Sat Bains εξακολουθεί να σερβίρει μοντέρνα αγγλική κουζίνα. Highlights του μενού "τα μαλακά, ροζ μενταγιόν πάπιας με σαλάτα Waldorf και η σούπα με στρείδια" λένε οι κριτές του TripAdvisor. Πηγή: TripAdvisor
Photo 7/10
4η θέση: Adam's, Μεγάλη Βρετανία. Άνοιξε μόλις το 2013 και σε έξι μόλις μήνες λειτουργίας κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin. Ηγέτης στην κουζίνα του σύγχρονου βρετανικού εστιατορίου με αδυναμία στις γκουρμέ γεύσει ο σεφ Adam Stokes που φροντίζει να απολαμβάνουν τις εμπνεύσεις του το πολύ 25 άτομα τη φορά. Πηγή: TripAdvisor
Photo 8/10
3η θέση: Maison Lameloise, Γαλλία. Σημείο αναφοράς της γαλλικής γαστρονομίας, το Μ.L. έχει αφεθεί στην έμπνευση του σεφ Érico Pras για να ζήσει με τις λεπτές γεύσεις του ένα μενού σύγχρονο με σεβασμό στην κληρονομιά. Πηγή: TripAdvisor
Photo 9/10
2η θέση: Europea, Καναδάς. Ένα βικτωριανό αρχοντικό στην καρδιά του Μοντρεάλ γίνεται το αρχηγείο του σεφ Jérôme Ferrer. Αυτός και η ομάδα του δημιουργούν πιάτα σαν φαγώσιμα έργα τέχνης. Πηγή: TripAdvisor
Photo 10/10
1η θέση: Lasarte, Iσπανία. O Martin Berasategui δικαιωματικά κερδίζει και το κοινό. Έχοντας ήδη τρία αστέρια Michelin στις επωμίδες του, ο Berasategui σερβίρει τις ευρηματικές σπεσιαλιτέ του πατώντας επάνω στη γευστική παράδοση των Βάσκων.
www.martinberasategui.com Πηγή: TripAdvisor