TECH

Ολοκληρώνεται η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft μετά το πράσινο φως των Βρετανών

Επισκέπτες της έκθεσης Gamescom στη Γερμανία μπροστά από αφίσα που διαφημίζει το Call of Duty, παιχνίδι της Activision Blizzard AP Photo/Martin Meissner

Η βρετανική αρχή ανταγωνισμού ενέκρινε τη συμφωνία ύψους 69 δισ. δολαρίων της Microsoft για την εξαγορά της Activision Blizzard, της κατασκευάστριας εταιρείας παιχνιδιών όπως το Call of Duty και το World of Warcraft, κίνηση που ανοίγει το δρόμο στις δύο εταιρείες για την ολοκλήρωση της συναλλαγή.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών προχώρησε σε παρεμπόδιση της συμφωνίας τον περασμένο Απρίλιο, επικαλούμενη ανησυχίες ότι η Microsoft – που κατασκευάζει την κονσόλα παιχνιδιών Xbox – θα κυριαρχήσει στην εκκολαπτόμενη αγορά cloud gaming.

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα η εποπτική αρχή δήλωσε ότι μια αναθεωρημένη συμφωνία που περιλάμβανε την πώληση των δικαιωμάτων του cloud gaming εκτός Ευρώπης στη γαλλική ανταγωνίστρια της Activision Blizzard, τη Ubisoft, είχε κατευνάσει τις ανησυχίες της.

Η Σάρα Καρντέλ, διευθύνουσα σύμβουλος της Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών, δήλωσε σήμερα (13/10) ότι έχει διασφαλιστεί ότι η Microsoft δεν θα μπορούσε να έχει υπό τον έλεγχό της το cloud gaming, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να στριμάρουν στις συσκευές τους βιντεοπαιχνίδια που είναι αποθηκευμένα σε απομακρυσμένους διακομιστές.

«Καθώς το cloud gaming αναπτύσσεται, η παρέμβαση αυτή θα διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα έχουν πιο ανταγωνιστικές τιμές, καλύτερες υπηρεσίες και περισσότερες επιλογές", δήλωσε η Καρντέλ.

Η συμφωνία εξαγοράς με την Activision Blizzard επρόκειτο να λήξει στις 18 Οκτωβρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard, Μπόμπι Κότικ, ενημέρωσε το προσωπικό ότι η εταιρεία ήταν έτοιμη να ολοκληρώσει τη συναλλαγή. «Έχουμε πλέον όλες τις απαραίτητες κανονιστικές εγκρίσεις για να κλείσουμε και ανυπομονούμε να δώσουμε χαρά και σύνδεση σε ακόμα περισσότερους παίκτες σε όλο τον κόσμο».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Activision Blizzard Μπόμπι ΚότικAP Photo/Noah Berger

Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου εμφανιζόταν όλο και πιο απομονωμένη στη θέση της να εμποδίζει την εξαγορά, αφού οι ομόλογοί της στην ΕΕ πέρασαν τη συμφωνία – όταν η Microsoft προσέφερε εναλλακτικές παραχωρήσεις για τα δικαιώματα του cloud gaming – και η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού των ΗΠΑ απέτυχε να εξασφαλίσει δικαστική εντολή για να την σταματήσει.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ διατηρεί την αντίθεσή της στη συμφωνία, αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει τη Microsoft και την Activision να την ολοκληρώσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης