TECH

Έρχονται στη μικρή οθόνη οι αγώνες ταχύτητας με drones

Έρχονται στη μικρή οθόνη οι αγώνες ταχύτητας με drones
Roborace

To κανάλι ESPN φέρνει τους αγώνες drone στις οθόνες σας. Το δίκτυο ανακοίνωσε την Τετάρτη την συμφωνία του με το International Drone Racing Association (IDRA) για να φέρει το άθλημα στην τηλεόραση.

Επικαλούμενο την «άνευ προηγούμενου εκτόξευση της δημοτικότητας», το δίκτυο δήλωσε ότι το επόμενο αγωνιστικό άθλημα που θα μας απασχολήσει μετά το Nascar και την Formula 1 θα είναι το Drone Racing.

«Το Drone Racing δίνει σε όλους την ευκαιρία να πετάξουν σαν υπερ-ήρωες», δήλωσε ο Σκότ Ρέφσλαντ (Scot Refsland), πρόεδρος του IDRA. «Επειδή όλοι μπορούν να ζήσουν στιγμές ενθουσιασμού στον αγωνιστικό χώρο σαν να κάθονται στο πιλοτήριο του μη επανδρωμένου αεροσκάφους τους, το άθλημα έχει γίνει διάσημο. Επίσης πρόσθεσε ότι το γεγονός του πρώτου εθνικού αγώνα μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με το δίκτυο για την διεθνή αναμετάδοση του σε λίγους μήνες, από μόνο του είναι οιωνός σημαντικών αλλαγών στον κλάδο των αγωνιστικών αθλημάτων».

Το πρώτο γεγονός που θα μεταδοθεί από το δίκτυο θα είναι το Εθνικό Πρωτάθλημα Αγώνων Drone Αμερικής 2016, το οποίο θα ανακηρύξει τον γρηγορότερο πιλότο μη επανδρωμένων αεροσκαφών στις ΗΠΑ. Οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Νέα Υόρκη στις 5-7 Αυγούστου, αναφέρει το δημοσίευμα του mashable.