TRAVEL

Τι δουλειά έχει ένα Boeing 747 στο βυθό της θάλασσας;

Τι δουλειά έχει ένα Boeing 747 στο βυθό της θάλασσας;
Bahrain Tourism & Exhibition Authority

Μια περίεργη… ατραξιόν ετοίμασαν οι υπεύθυνοι ενός υποβρύχιου πάρκου αναψυχής στο Μπαχρέιν, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να αυξήσουν τον καταδυτικό τουρισμό και να αποτελέσουν πόλο έλξης για δύτες ανά τον κόσμο.

Έτσι, οι δύτες που θα επισκέπτονται το… λούνα παρκ θα μπορούν να δουν από κοντά ένα βυθισμένο Boeing 747 –την κύρια ατραξιόν ενός πάρκου 100.000 τετραγωνικών μέτρων.

Και παρότι αρκετοί έχουν σχολιάσει ότι το κόνσεπτ αυτό είναι μάλλον ελαφρώς προσβλητικό, δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν πεθάνει όταν τα αεροσκάφη τους έπεσαν στη θάλασσα, οι υπεύθυνοι του πάρκου εμφανίζονται ενθουσιασμένοι με την ιδέα τους.

Το αεροσκάφος, το οποίο αναμένεται να βυθιστεί στον πυθμένα της θάλασσας μέσα στο επόμενο διάστημα, έχει μήκος 70 μέτρων ενώ προετοιμάστηκε με ειδικό τρόπο, ώστε να μην μολύνει το θαλάσσιο οικοσύστημα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Bahrain News Agency μετέδωσε ότι άλλα εκθέματα του υποβρύχιου πάρκου θα είναι τεχνητοί κοραλλιογενείς ύφαλοι και αγάλματα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δύτες θα μπορούν να επισκεφτούν το πάρκο μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Έτσι, οι αρμόδιοι εργάζονται πυρετωδώς ώστε να είναι όλα τέλεια για το μεγαλειώδες άνοιγμα του πάρκου.

https://www.instagram.com/p/Bs0g6nEgX4I

Οι διοργανωτές αναφέρουν επίσης ότι η νέα αυτή ατραξιόν θα είναι φιλική προς το περιβάλλον ενώ παράλληλα θα ευνοεί και τον πολλαπλασιασμό της θαλάσσιας ζωής.

Ωστόσο, η θαλάσσιος βιολόγος Αντριάνα Χουμάνες από το πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ λέει στο CNNi ότι οι τεχνητοί κοραλλιογενείς ύφαλοι δεν είναι πάντα φιλικοί προς το περιβάλλον.

«Την ώρα που οι πραγματικοί ύφαλοι μειώνονται και οι δύτες γίνονται όλοι και πιο έμπειροι, οι τεχνητοί κοραλλιογενείς ύφαλοι αποτελούν μια δημοφιλή εναλλακτική, την οποία υιοθετούν οι κυβερνήσεις και η βιομηχανία του τουρισμού για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κόσμου» λέει η ίδια, τονίζοντας παράλληλα ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους διαβρώνονται με τον καιρό και μπορεί να μολύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον.