ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Καινοτόμες καμπίνες αεροπλάνων «δείχνουν» το μέλλον των ταξιδιών

To Fly-Buddy Hub της Ameco είναι μια πρόταση για οικογένειες, παρέες και ομάδες επαγγελματιών που επιθυμούν να καθίσουν αντικριστά

Ameco

Κάθε χρόνο, τα βραβεία Crystal Cabin Awards προβάλλουν την καινοτομία στους εσωτερικούς χώρους της καμπίνας των αεροπλάνων.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έκθεση Aircraft Interiors Expo στο Αμβούργο, 28 εμπειρογνώμονες του κλάδου ανέδειξαν τους οκτώ φετινούς νικητές.

Μεταξύ αυτών ήταν η Diehl Aviation για τη Wellbeing Zone (ζώνη ευεξίας) που σχεδίασε σε συνεργασία με την Qantas για τις τεράστιες σε διάρκεια πτήσεις που θα ξεκινήσει η αεροπορική εταιρεία, οι οποίες θα συνδέουν το Σίδνεϊ με το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη μέσω ταξιδιών διάρκειας 19 ωρών και πλέον.

Ο σχεδιασμός της Diehl και της Qantas θριάμβευσε στην κατηγορία «άνεση επιβατών», καθώς δημιουργεί έναν χώρο μεταξύ της premium economy και της economy καμπίνας του αεροσκάφους Airbus A350, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να τεντώσουν τα πόδια τους, να πάρουν ένα σνακ και να περπατήσουν καθώς διασχίζουν ωκεανούς, ηπείρους και χρονικές ζώνες.

Είναι μια ιδέα που συνηθίζεται περισσότερο στην επιχειρηματική και την πρώτη θέση, αλλά η Wellbeing Zone των Diehl και Qantas έχει σχεδιαστεί για να ωφελήσει εκείνους με τις φθηνότερες θέσεις στο αεροπλάνο.

Ασφάλεια και περιβάλλον

Νικητής στην κατηγορία «υγεία και ασφάλεια» ήταν η τσάντα ασφαλείας Accenture PED της Accenture GmbH. Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι ανησυχίες για την πιθανή ανάφλεξη συσκευών με μπαταρίες λιθίου. Σε περίπτωση που μια τέτοια προσωπική συσκευή πάρει φωτιά, αυτή η τσάντα θα συγκρατήσει με ασφάλεια τις φλόγες για έως και έξι ώρες.

Τα βραβεία Crystal Cabin Awards επιδιώκουν επίσης να αναδείξουν ιδέες που θα μπορούσαν να καταστήσουν τις αερομεταφορές πιο περιβαλλοντικά ορθές. Ο φετινός νικητής της κατηγορίας «βιώσιμη καμπίνα» ήταν η Diehl Aviation για το ECO Sidewall, μια πιο πράσινη εκδοχή ενός τοίχου αεροπλάνου.

Στα Crystal Cabin Awards υπάρχει ειδική κατηγορία για πανεπιστήμια, με φετινό νικητή το Πανεπιστήμιο Tongji στη Σαγκάη, το οποίο βραβεύτηκε για το κάθισμά του Flexifold – το οποίο στοχεύει στην αύξηση της ευελιξίας στην οικονομική θέση με μια εύκολα προσαρμόσιμη ιδέα.

Δείτε τους οκτώ φετινούς νικητές των Crystal Cabin Awards στο gallery που ακολουθεί:

Υπήρξαν και ενδιαφέρουσες ιδέες που ξεχώρισαν στις λίστες των υποψηφίων χωρίς να πάρουν κάποιο βραβείο. Μία από αυτές είναι η Fly-Buddy Hub της Ameco, η οποία που αναδιατάσσει δύο σειρές της οικονομικής θέσης έτσι ώστε έξι επιβάτες να μπορούν να κάθονται ο ένας απέναντι από τον άλλο – μια ιδέα που απευθύνεται σε οικογένειες, παρέες φίλων ή ομάδες συναδέλφων.

To Fly-Buddy Hub της Ameco όταν μετατρέπεται σε κρεβάτι

Ameco

Μια άλλη ιδέα ήταν το κάθισμα R Sphere της Recaro Aircraft Seating, το οποίο είναι κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά όπως ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος και κάκτους. Η Recaro ισχυρίζεται ότι αυτό το 100% ανακυκλώσιμο κάθισμα θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 63 τόνους ανά αεροσκάφος ετησίως.

Με πληροφορίες από: These innovative airline cabin concepts could be the future of flying by Francesca Street, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης