ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινές διακοπές με χιόνι και κρύο

Καλοκαιρινές διακοπές με χιόνι και κρύο
Αυστραλία ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕPA/HAUSMANN COMMUNICATIONS HANDOUT

Καλοκαίρι, θάλασσα, καυτός ήλιος VS Καλοκαίρι, χιόνι, κρύο.

Έχετε σκεφτεί να κάνετε εναλλακτικές διακοπές το καλοκαίρι και αντί για τις εξωτικές ελληνικές παραλίες με τα καταγάλανα νερά να επιλέξετε βουνά με χιόνι και κρύο;

Το CNN Greece επέλεξε περιοχές που έχει χιόνι και κρύο μεσούντος του Καλοκαιριού.

Ισλανδία

Στην Ισλανδία, στα βουνά έχει χιόνια ακόμη και το Καλοκαίρι.

Νέα Ζηλανδία

Όταν έχουμε στην Ελλάδα Καλοκαίρι στη Νέα Ζηλανδία έχουμε Χειμώνα. Οι εποχές είναι αντίθετες από αυτές της Ελλάδας. Στις Αλπεις της Νέας Ζηλανδίας ο επισκέπτης μπορεί να κάνει σκι από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο.

Αυστραλία

Η χώρα βρίσκεται στο νότιο ημισφαίριο. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι όπως και στην Νέα Ζηλανδία οι εποχές εκεί είναι αντίθετες από τις δικές μας. Ο χειμώνας είναι από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο και οι περιοχές της ενδείκνεινται για παγωμένες καλοκαιρινές διακοπές.

Βόρειος Πόλος

Στο Βόρειο Πόλο ιδανική περίοδος είναι το Καλοκαίρι. Ο Ιούλιος είναι ο θερμότερος μήνας καθώς η θερμοκρασία του δεν ξεπερνά τους 0 βαθμούς κελσίου. Στο Βόρειο Πόλο υπάρχουν φυλές ιθαγενών Inuit που ζουν στο βόρειο Καναδά και την Αλάσκα. Τα εξωτερικά όρια του Αρκτικού Κύκλου είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δείτε πολικές αρκούδες στο φυσικό τους περιβάλλον, αλλά και φάλαινες, αρκτικές αλεπούδες ταράνδους αλλά όχι πιγκουίνους καθώς αυτοί ζουν στο Νότιο Πόλο. .

Πολλές εταιρείες διοργανώνουν κρουαζιέρες, από και προς διάφορα σημεία του Αρκτικού Κύκλου. Από τον Ιούνιο έως τα μέσα Ιουλίου μπορείτε να δείτε πολικές αρκούδες και θαλάσσιους ελέφαντες να κυνηγάνε στο φυσικό τους περιβάλλον.

Το πιο κρύο μέρος στη Γη

Αντέχετε να ζείτε σε θερμοκρασίες που φθάνουν τους -40 βαθμούς Κελσίου; Οι κάτοικοι της Oymyakon, μιας πόλης στη Ρωσία το καταφέρνουν.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει μετά τα μέσα του Μαΐου και δεν πέφτει κάτω από τους -10 βαθμούς είναι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Η χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στην περιοχή ήταν στις 6 Φεβρουαρίου του 1933 όταν το θερμόμετρο άγγιξε τους -68 σχεδόν βαθμούς Κελσίου.

Στη Ρωσία βρίσκεται επισης και το Kungur Ice Caves. Πρόκειται για ένα από τα πιο παγωμένα σπήλαια του κόσμου που η θερμοκρασία του φθάνει τους - 32 βαθμούς Κελσίου.

Αυστρία

Στην Αυστρία βρίσκεται το Werfen – Eisriesenwelt. Πρόκειται για το μεγαλύτερο παγωμένο σπήλαιο στον κόσμο η θερμοκρασία του οποίου είναι – 0 βαθμοί Κελσίου.

Αλάσκα

Η πόλη Barrow, έχει θερμοκρασία κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου το 90% του χρόνου.

Αλάσκα ΗΠΑ

Το όρος McKinley στην Αλάσκα των ΗΠΑ είναι το πιο παγωμένο όρος στον κόσμο. Η θερμοκρασία του φθάνεις του -40 βαθμούς Κελσίου και το καλοκαίρι δεν ανεβαίνει από τους 0.

Μογγολία

Η Ulaanbaatar θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο κρύα πρωτεύουσα του κόσμου καθώς έχει σημειώσει θερμοκρασίες το Χειμώνα που φθάνουν ακόμη και τους – 40 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα

Από τις πιο κρύες περιοχές της Ελλάδας είναι το Μαίναλο Αρκαδίας που βρίσκεται στα 1600 μέτρα και παρατηρούνται αρνητικές θερμοκρασίες ακόμα και το καλοκαίρι. Ενώ στα χωριά της Πίνδου χιόνι υπάρχει στα βουνά ακόμη και το Καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης:

Το πιο πολυτελές γιοτ είναι παγοθραυστικό

Χιονισμένοι προορισμοί για το Πάσχα