ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Wakayama, το.. καλά φυλαγμένο «μυστικό» της Ιαπωνίας

Wakayama, το.. καλά φυλαγμένο «μυστικό» της Ιαπωνίας
EPA/EVERETT KENNEDY BROWN

Επισκιασμένη από την γειτονική πόλη της Οσάκα, η Wakayama, η ...ταπεινή επαρχία της Ιαπωνίας είναι το «σπίτι» του γευστικού πιάτου ramen,  μίας τεράστιας πηγής θερμών ιαματικών λουτρών, καθώς κι ενός φεστιβάλ που μετρά ήδη πάνω από 1.700 χρόνια «ζωής».

Σε αυτό το μέρος της Γης, που βρίσκεται στην νότια ακτή του μεγαλύτερου νησιού της Ιαπωνίας, Honshu, θα βρείτε ό,τι χρειάζεται για να ζήσετε μία καταπληκτική... ιαπωνική εμπειρία, γνωρίζοντας αυτό το υπέροχο και καλά κρυμμένο «μυστικό» της Ιαπωνίας.

1.Δοκιμάστε το παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο ramen

Από τότε που το Ide Shoten’s Wakayama ramen ψηφίστηκε ως το «πιο γευστικό της Ιαπωνίας» σε ένα εγχώριο σόου φαγητού, αυτό το ταπεινό εστιατόριο έχει γίνει τόπος λατρείας για όσους αγαπούν το ramen. Το ramen της Wakayama έχει μία μοναδική βάση σούπας, που γίνεται από κόκκαλο πικάντικου χοιρινού και σάλτσα σόγιας.

Για τους ντόπιους, είναι γνωστό ως chuka soba και σημαίνει «κινέζικα noodles» στα ιαπωνικά.

ramen


Πηγή: twitter@nteruteru01

2.Μάθετε πώς να κόβετε φρέσκο τόνο

Οι ψαραγορές της Wakayama μπορεί να μην έχουν την ίδια φήμη με την αντίστοιχη του Τόκιο, αλλά είναι εξίσου εντυπωσιακές.

Η αγορά του Kuroshio-Ichiba διοργανώνει τρεις εκδηλώσεις για τον τεμαχισμό φρέσκου τόνου καθημερινά.

Η αγορά στο λιμάνι Katsuura στην νοτιοανατολική γωνία του νομού επίσης αξίζει μία επίσκεψη, αφού είναι γνωστή για την «φιλοξενία» των μεγαλύτερων τόνων στην Ιαπωνία. Αφού παρακολουθήσουν την καθημερινή δημοπρασία τόνου στην συγκεκριμένη αγορά, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν φαγητά όπως καυτερό tataki, sushi ή sashimi στην πόλη Katsuura.

3. Περπατήστε στο Kumano Kodo

kumaro


Πηγή: twitter@japan15530575

Η πιο όμορφη «άγνωστη» πεζοπορία της Ιαπωνίας είναι το Kumano Kodo, μία σειρά από διαδρομές, που στα αρχαία χρόνια αποτελούσαν δρόμους προσκυνήματος, και διασχίζουν το υπέροχο βουνό Kii. Περιλαμβάνει επτά διαδρομές με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας που διασχίζουν το νότιο μέρος του νομού Wakayama, και οδηγούν στους τρεις κεντρικούς ιαπωνικούς ναούς: Hongu Taisha, Nachi Taisha και Hayatama Taisha.

4. Μαγείρεμα αυγού σε θερμά ιαματικά λουτρά

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γευθεί κανείς το αυγό του, από το να το... μαγειρέψει σε θερμά ιαματικά λουτρά. Οι επισκέπτες της Wakayama μπορούν να το κάνουν σε δημόσια σκεύη μαγειρέματος στο Yunomine, το μοναδικό θερμό ιαματικό λουτρό που προστατεύεται από την UNESCO.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι η αγορά αυγών και λαχανικών από τα μαγαζιά που βρίσκονται δίπλα στο λουτρό.

5. Το Φεστιβάλ Φωτιάς Nachi

Το φεστιβάλ φωτιάς Nachi στην Wakayama, που πραγματοποιήται κάθε Ιούλιο, γιορτάζει την έλευση του Θεού του καταρράκτη του Nachi. Αυτό το γεγονός, που μετρά πάνω από 1.700 χρόνια «ζωής», αποτελεί ένα από τα πιο ιερά φεστιβάλ της Ιαπωνίας.

Στο φεστιβάλ, που γίνεται στο «κρυμμένο» στο βουνό Nachi, σπίτι του ναού Nachi Taisha και του 133-μέτρων καταρράκτη, νέοι Ιάπωνες κρατούν 12 γιγάντιους πυρσούς κι ανεβοκατεβαίνουν ζητωκραυγάζοντας την πέτρινη σκάλα που οδηγεί στον καταρράκτη.

55231031


Πηγή: EPA/EVERETT KENNEDY BROWN

6. Ζήστε ως μοναχός

Το να ζήσει κανείς προσωρινά σε ένα ναό έχει γίνει το πιο πρόσφατο trend για ταξιδιώτες στην Wakayama.

Τα «άγια χώματα» των Βουδιστών στο Koyasan διαθέτουν 52 καταλύματα στους ναούς για επισκέπτες που επιθυμούν μία γαλήνια διαμονή που περιλαμβάνει διαλογισμό, συμμετοχή στα τελετουργικά των βουδιστών, ανάπαυση στους κήπους και χορτοφαγικά γεύματα.

7. Απολαύστε θερμά λουτρά στην άγρια φύση

Η Wakayama έχει πάρα πολλά σημεία με θερμά ιαματικά λουτρά (onsen).

Το Saki-no-yu στην Shirahama, νότια της Wakayama, είναι ένα δημόσιο λουτρό επάνω στην ακτή του Ειρηνικού. Το Sennin-buro στο Kawayu, είναι μία πελώρια «πισίνα» στην οποία η θερμοκρασία του νερού είναι 73 βαθμοί κελσίου. Αποτελεί το μεγαλύτερο ανοικτό λουτρό της Ιαπωνίας.

Η πόλη της Katsuura διαθέτει μερικές θερμές ιαματικές πηγές με καταπληκτική θέα στον Ωκεανό, ενώ ξεχωρίζει εκείνη που βρίσκεται μέσα σε αρχαία σπηλιά, ενώ στο λουτρό της Shirahama μπορεί κανείς να απολαύσει το δείπνο του, έχοντας τα πόδια του μέσα σε πηγή με ιαματικό νερό.

8. Δείτε από κοντά την Nitama, τη γάτα-σταθμάρχη του Kishi

Η Nitama είναι η νέα γάτα-σταθμάρχης στον σταθμό τρένων Kishi της Wakayama. Ανέλαβε τα... καθήκοντά της το 2015 μετά τον θάνατο της Tama, της πρώτης γάτας σταθμάρχη, που μόλις "διορίστηκε" έσωσε τον σταθμό από οικονομική καταστροφή, κάνοντάς τον τουριστικό προορισμό.

9. Το Κάστρο της Wakayama

Στο φημισμένο κάστρο της επαρχίας ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στις εκθέσεις που διοργανώνονται κατά καιρούς με θέμα την ιστορία της πόλης. Εντυπωσιακοί είναι και οι κήποι του κάστρου, αλλά και η θέα από την κορυφή του.

10. Πανδαισία φρούτων

Είτε θέλετε να δοκιμάσετε να συμμετάσχετε στην δύσκολη συγκομιδή τους, είτε θέλετε απλώς να τα γευθείτε, μία εμπειρία που σχετίζεται με τα πορτοκάλια της Wakayama είναι απαραίτητη.

Στη συγκεκριμένη ιαπωνική επαρχία, παράγεται μία από τις καλύτερες ποικιλίες πορτοκαλιών Mandarin στον κόσμο. Παίρνωντας την ονομασία τους από την περιοχή όπου μεγαλώνουν, τα Arida είναι τόσο γευστικά και ζουμερά που σερβίρονται και ως γλυκό στην Ιαπωνία.

Θα βρείτε επίσης φράουλες, σταφύλια και λωτούς. Και στο Minabe, τον καλύτερο παραγωγό ume (Ιαπωνικό βερίκοκκο) στην Ιαπωνία, μπορείτε να... ζαλιστείτε πίνοντας υπέροχο κρασί από ume.

11. Κάντε rafting... όρθιοι

Αν έχετε το rafting στο μυαλό σας σαν μια... σκληροπυρηνική εμπειρία, τότε μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει την πιο "άγρια" εμπειρία rafting της Ιαπωνίας.

Το χωριό Kitayama προσφέρει στους τουρίστες την δυνατότητα να κάνουν rafting σε παραδοσιακές σχεδίες φτιαγμένες από κορμό. Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς η συγκεκριμένη... εμπειρία προϋποθέτει ότι θα στέκεστε όρθιοι σε αυτόν τον κορμό!

Το περιπετειώδες αυτό σπορ έχει την έμπνευσή του στην παραδοσιακή βιομηχανία ξυλείας της Ιαπωνίας και στον τρόπο που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά των κορμών για πάνω από 600 χρόνια.

11 reasons to visit Wakayama -- from raman to fire festival, Maggie Hiufu Wong, CNN