ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μην αγοράζετε εισιτήρια στη «μαύρη» αγορά γιατί θα ακυρώνονται προειδοποιούν οι Oasis

Μην αγοράζετε εισιτήρια στη «μαύρη» αγορά γιατί θα ακυρώνονται προειδοποιούν οι Oasis

Οι Oasis (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΑΠΕ

Με ακύρωση των εισιτηρίων που μεταπωλούνται σε υψηλότερες τιμές μετά την αρχική αγορά τους απειλούν οι Oasis αφού κάποια από αυτά πωλήθηκαν για χιλιάδες λίρες μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Ένας περιορισμένος αριθμός θαυμαστών τους μπόρεσε να αγοράσει την πρώτη παρτίδα εισιτηρίων κατά τη διάρκεια ενός τρίωρου παραθύρου το βράδυ της Παρασκευής (30/8).

Λίγο αργότερα, τα εισιτήρια καταχωρήθηκαν στο διαδίκτυο για περισσότερες από 6.000 λίρες, πάνω από 7.000 ευρώ και περίπου 40 φορές της ονομαστικής αξίας ενός εισιτηρίου για όρθιους.

Οι Oasis, που ανακοίνωσαν την επανένωσή τους με σειρά συναυλιών το 2025 προέτρεψαν τον κόσμο να μην μεταπωλεί εισιτήρια σε υψηλότερες τιμές σε ιστότοπους που δεν συνδέονται με τον διοργανωτή τους.

Το συγκρότημα εξέδωσε μια ανακοίνωση που έγραφε: «Παρατηρήσαμε ανθρώπους να προσπαθούν να πουλήσουν εισιτήρια στη δευτερογενή αγορά από την έναρξη της προπώλησης.

«Παρακαλούμε σημειώστε, τα εισιτήρια μπορούν να μεταπωληθούν ΜΟΝΟ, στην ονομαστική τους αξία, μέσω των Ticketmaster και Twickets.

«Τα εισιτήρια που πωλούνται κατά παράβαση των όρων και προϋποθέσεων θα ακυρωθούν από τους διοργανωτές».

Η εμπειρογνώμονας σε θέματα καταναλωτικού δικαίου Lisa Webb από το Which? δήλωσε στο BBC News ότι οι οπαδοί θα πρέπει να συμβουλεύονται έντονα «να μην αγοράζουν κανένα από τα εισιτήρια μεταπώλησης που εμφανίζονται σήμερα στο διαδίκτυο σε υπερβολικές τιμές».

«Δεν υπάρχει μόνο η πιθανότητα κάποιες από αυτές τις καταχωρίσεις να είναι προσπάθειες απάτης, αλλά ακόμη και τα νόμιμα εισιτήρια θα μπορούσαν να ακυρωθούν, καθιστώντας τα άκυρα, εάν πωλούνται εκτός των επίσημων πλατφορμών μεταπώλησης ή σε τιμές πάνω από την ονομαστική τους αξία», δήλωσε η ίδια.

Εν τω μεταξύ, ο Άνταμ Γουέμπ, υπεύθυνος εκστρατείας της FanFair Alliance, η οποία ιδρύθηκε για να βοηθήσει τους πελάτες και τους καλλιτέχνες να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της παράνομης πώλησης εισιτηρίων, κάλεσε τους υπουργούς να δράσουν.

«Χρειαζόμαστε κάποια δράση από την κυβέρνηση», δήλωσε στο BBC.