ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Oasis επιβεβαιώνουν την επανένωση τους και ανακοινώνουν συναυλίες το 2025

Οι Oasis επιβεβαιώνουν την επανένωση τους και ανακοινώνουν συναυλίες το 2025

Οι αδερφοί Noel (δεξιά) and Liam Gallagher το 2024.

Simon Emmett

Έχει ανακοινωθεί επίσημα τόσο από τον Noel όσο και από τον Liam Gallagher ότι οι Oasis έχουν επανενωθεί και θα κάνουν συναυλίες το 2025.

Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που οι Oasis έπαιξαν την τελευταία τους συναυλία στο V Festival, όπου ο Noel Gallagher ανακοίνωσε τη σκληρή διάσπαση της μπάντας. Στα ενδιάμεσα χρόνια, υπονοείται συνεχώς μια επανένωση, αλλά με τη διαμάχη να είναι πάντα παρούσα μεταξύ των αδερφών Gallagher, υπήρξαν πολλές φορές που φαινόταν ότι μια επιστροφή ήταν στα σκαριά. Τώρα, οι θαυμαστές του brit pop συγκροτήματος έχουν επιτέλους την ευκαιρία να χαρούν.

Ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, 27 Αυγούστου, ότι οι Oasis είναι και πάλι μαζί. Οι αδερφοί Gallagher έχουν αφήσει τις διαφορές τους στην άκρη και θα βγουν στο δρόμο, παίζοντας μια σειρά από εμφανίσεις στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ. Μετά από 15 χρόνια που προσπαθούν να επιστρέψουν, τα εισιτήρια σίγουρα θα ξεπεράσουν πολλά ρεκόρ.

Επιβεβαιώνοντας μια πολυαναμενόμενη σειρά συναυλιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία ως μέρος του εγχώριου σκέλους της παγκόσμιας περιοδείας τους Oasis Live ’25. Το συγκρότημα θα εμφανιστεί στο Κάρντιφ, το Μάντσεστερ, το Λονδίνο, το Εδιμβούργο και το Δουβλίνο το καλοκαίρι του 2025.

Σε επίσημη δήλωση, η μπάντα σχολίασε: «Τα όπλα έχουν σωπάσει. Τα αστέρια έχουν ευθυγραμμιστεί. Η μεγάλη αναμονή τελείωσε. Ελάτε να μας δείτε. Δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά».

Γιατί όμως οι Oasis επανενώνονται;

Κατά καιρούς τα τελευταία 15 χρόνια, ο Noel Gallagher, ιδιαίτερα, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν τον ενδιέφερε καν να ξαναδεί τον αδερφό του, πόσο μάλιστα να παίξει μαζί του μία συναυλία. Εν τω μεταξύ, ο Liam αποκαλούσε συνεχώς τον μεγαλύτερο αδερφό του με διάφορα «κοσμητικά» επίθετα και, ήταν όμως πάντα πιο ανοιχτός σε αυτή την προοπτική μιας επανένωσης.

https://www.instagram.com/reel/C_Kkl-UN-D9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ωστόσο, παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο των αδερφών Gallagher, οι εικασίες επέμεναν πάντα ότι το συγκρότημα θα μπορούσε τελικά να επανενωθεί. Για μια σειρά από μάλλον συμβατικούς λόγους του κλάδου που σχετίζονται με συμβόλαια, το 2024 είχε συχνά προταθεί ως το πιθανό έτος για μια επανένωση. Πρόσφατα, ο Noel έριξε λάδι στη φωτιά υπονοώντας προς τον Liam ότι αν θέλει σοβαρά μια επανένωση, θα πρέπει να του τηλεφωνήσει. Αυτή η λεπτή ώθηση ενίσχυσε μόνο το θόρυβο γύρω από μια πιθανή επιστροφή.

Εκτός από αυτή τη φλυαρία από φήμες, πρόσφατα αναφέρθηκε επίσης ότι ο Noel σκέφτεται να πουλήσει τα δικαιώματα του καταλόγου του των Oasis. Αναφέρθηκε πως όταν τα κατέχει πλήρως το 2025, σκέφτεται να πουλήσει τα δικαιώματα σε κάποια εταιρεία αδειοδότησης.

Σίγουρα μια επανένωση των Oasis θα είναι ακραία κερδοφόρα για τα αδέρφια Gallagher, τουλάχιστον για μια περίοδο. Κι αυτός πλέον είναι και ένας σοβαρός λόγος τελικά για να παίξουν και πάλι μαζί.

To επίσημο πρόγραμμα των συναυλιών των OASIS:


Ιούλιος 2025

4th – Cardiff, Principality Stadium
5th – Cardiff, Principality Stadium
11th – Manchester, Heaton Park
12th – Manchester, Heaton Park
19th – Manchester, Heaton Park
20th – Manchester, Heaton Park
25th – London, Wembley Stadium
26th – London, Wembley Stadium

Αύγουστος 2025

3rd – London, Wembley Stadium
8th – Edinburgh, Scottish Gas Murrayfield Stadium
9th – Edinburgh, Scottish Gas Murrayfield Stadium
16th – Dublin, Croke Park
17th – Dublin, Croke Park