ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φουντώνουν οι φήμες για την επανασύνδεση των Oasis

Φουντώνουν οι φήμες για την επανασύνδεση των Oasis

O Noel Gallagher των Oasis σε live εμφάνιση.

AP

Οι φήμες για επανασύνδεση των Oasis έχουν φτάσει σε νέα ύψη, αφού μια θέση που προοριζόταν ο Noel Gallagher εντοπίστηκε στο σόου του αδελφού του Liam.

Ο Liam Gallagher εμφανιζόταν στην O2 αρένα στο Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης (11 Ιουνίου), όταν ένας θαυμαστής εντόπισε την ταμπέλα που ήταν σε ένα από τα κενά καθίσματα. Η ανάρτηση πυροδότησε αμέσως εικασίες για συμφιλίωση μεταξύ των αντιμαχόμενων αδελφών, Noel και Liam.

Τα σχόλια ανέφεραν ότι η φαινομενικά ανοιχτή πρόσκληση προς τον αδελφό του θα οδηγούσε σε μια επανένωση των Oasis.

Το θρυλικό συγκρότημα από το Μάνστεστερ πυροδότησε για πρώτη φορά εικασίες επανένωσης τον περασμένο μήνα, αφού βγήκε στην επιφάνεια μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχνε εναέρια πλάνα ενός μεγάλου σπιτιού στις όχθες ενός ποταμού στην ύπαιθρο, που περιβάλλεται από λόφους. Αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ήταν ένα teaser για την 30ή επέτειο του επιτυχημένου άλμπουμ του συγκροτήματος, Definitely Maybe.

Το συγκρότημα σταμάτησε να παίζει το 2009 εν μέσω μιας σφοδρής κόντρας μεταξύ των αδελφών Gallagher και των συμπαικτών της μπάντας. Αυτόν τον Φεβρουάριο, το συγκρότημα προτάθηκε για το Rock and Roll Hall of Fame, αλλά απορρίφθηκε μετά την οργισμένη αντίδραση του Liam στην υποψηφιότητα του γκρουπ.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο Liam ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε μια σόλο περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία για να τιμήσει την 30ή επέτειο του άλμπουμ. Ο Noel, ο μεγαλύτερος αδερφός, λέγεται ότι αγνοούσε τις εκκλήσεις για επανασύνδεση μετά τoν καβγά του ζευγαριού στα παρασκήνια του Παρισιού το 2009..

Εμφανιζόμενος στο podcast Pub Talk τον Οκτώβριο του 2022, ο Noel ισχυρίστηκε ότι θα χρειαζόταν «ένα σύνολο εξαιρετικών συνθηκών» για να παίξει ξανά στους Oasis.

Άλλοι καλεσμένοι που παρευρέθηκαν στη βραδιά ήταν ο frontman των Foo Fighters, Dave Grohl και ο Gary Numan.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ